DØSIG: Det kan se ut som han smiler, men han er sterkt bedøvet, den 14 år gamle orangutangen som onsdag ble operert på Sumatra. Foto: AFP
DØSIG: Det kan se ut som han smiler, men han er sterkt bedøvet, den 14 år gamle orangutangen som onsdag ble operert på Sumatra. Foto: AFP

Den hårete pasienten (14) ble skutt med luftgevær

En hann-orangutang ble onsdag operert etter å ha blitt funnet med skuddskader i jungelen på Sumatra.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var skogbruksdepartementet i Indonesia som tidligere denne uken fant en skuddskadet hann-orangutang i jungelen på Sumatra.

Den 14 år gamle hannen ble funnet i et område preget av krypskyttere og hvor det pågår storstilt rasering av skog som gjøres om til plantasjer for palmeolje.

Den store apen ble overlat til senteret for bevaring av orangutanger, og onsdag gjennomgikk han en operasjon hvor flere rester fra luftgevær-ammunisjon ble fjernet.

Senteret har siden 2002 klart å redde over 280 organgutanger fra det utsatte skogsområdet, og over 200 dyr er satt ut i jungelen igjen.

Senteret overvåker statusen til de gjenværende orangutangene som stadig blir angrepet av krypskyttere som får betalt av lokale bønder som ønsker å drive de vekk fra området.

Problemet er sterkt økende og man frykter at orangutangene kan bli utryddet fra Sibolangit-distriktet på Sumatra.

Operasjonen av 14-åringen var vellykket og den er nå i karantene for å trenes opp og bli frisk nok til å kunne settes ut i naturen igjen.