SÅ STOR: Mor og datter på scenen sammen i New York torsdag, like før Chelsea Clinton kunngjorde at hun var gravid. Foto: AFP
SÅ STOR: Mor og datter på scenen sammen i New York torsdag, like før Chelsea Clinton kunngjorde at hun var gravid. Foto: AFP

Hillary Clinton skal bli bestemor

Chelsea Clinton (34) er gravid med sitt første barn. Dermed blir Bill Clinton bestefar og Hillary Clinton bestemor for første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nyhetsbyrået AP som melder at Chelsea Clinton torsdag kunngjorde at hun er gravid med sitt første barn.

Chelsea Clinton er gift med Marc Mezvinsky.

– Vi er begge veldig spente på å få vårt første barn senere i år, sa Chelsea Clinton torsdag.

Også Hillary Clinton ser frem til barnefødselen i spenning.

– Jeg gleder meg til å bli bestemor. Det betyr mye og gjør også at mitt arbeid i Clinton-stiftelsen med å sikre neste generasjoner mer betydningsfull, sier Hillary. 

Chelsea er født i Little Rock i Arkansas i USA og er eneste barn av tidligere president Bill Clinton og tidligere utenriksminister Hillary Clinton.

Hun var tolv år da faren ble tatt i ed som USAs president.

Hun har gått på privatskolen Sidwell Friends School, og skånet for tabloid oppmerksomhet i massemediene i ungdomsårene med noen få stygge overtramp fra deler av pressen.

En artikkel om henne rett før farens riksrettshøringer i forbindelse med Lewinski-affæren ble oppfattet av foreldrene og andre som særlig upassende og utilbørlig, politisk motivert.

Chelsea Clinton var en del av USAs offisielle delegasjon til de olympiske leker i Sydney i Australia i 2000.

I 2004 ble hun ansatt hos McKinsey and Company i New York.