SPESIALHJELM: Her holder regionsjef i Norsk luftambulanse, Ole Valen, hjelmen etter at den kom til rette ved hjelp av Snapchat. Foto: Kristin Grønli Schjerven
SPESIALHJELM: Her holder regionsjef i Norsk luftambulanse, Ole Valen, hjelmen etter at den kom til rette ved hjelp av Snapchat. Foto: Kristin Grønli Schjerven

Luftambulansens spesialhjelm kom til rette – ved hjelp av Snapchat

På grunn av et spor på Snapchat, en håndfull ukjente hjelpere og deres bestemte besøk til tyven, fikk påskemysteriet i Trysil i dag sin lykkelige slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi ble vekket klokken 01.10 av nattevakten på hotellet som meldte fra om at døra til helikopteret sto på vidt gap. Ved nærmere undersøkelse oppdaget vi at en spesialhjelm til 40.000 kroner var borte, sa regionsjef i Norsk luftambulanse, Ole Valen til TV 2 tidligere i dag.

Fant hjelmen via Snapchat

Like før klokken 21.00 kunne Valen ringe opp igjen til TV 2.

– Hjelmen er nå kommet til rette, sier Valen, som forteller:

– Det var en kar som ringte meg. De hadde sittet sammen en gjeng og så hadde noen sett et bilde på Snapchat og gjenkjent hjelmen. De fant også ut hvem karen som hadde den var. Så da dro de hjem til han og plukket dem opp, sier Valen.

– Og det gikk helt rolig for seg?

– Ja, det var såpass mannsterke, at det gikk bra. Det var noen ordentlige karer som ordnet dette, svarer en lettet Valen.

Over 60.000 så Facebook-innlegg

Han takker nå TV 2, andre medier, det lokale engasjementet på Trysil – og så roser han sosiale medier.

– Det viser jo at dette fungerer. Over 60 000 har sett innlegget på Luftambulansens Facebook-sider om tyveriet og så var det på grunn av Snapchat at tyveriet ble oppklart, sier Valen.

Politianmeldt

Tyveriet er politianmeldt, men Norsk luftambulanse oppfordrer synderen til å levere hjelmen så fort som mulig. 

– Jeg vet jo ikke hvem tyven var selv, så det får bli opp til politiet hva de gjør videre her, sier Valen.

Avgjørende hjelm

I forbindelse med påsken har Norsk luftambulanse en egen base i Trysil fra 11. april til 21. april. Det er to piloter som jobber på skift og som nå må dele på én hjelm.

– Hjelmen er tilpasset piloten og er avgjørende for å gjøre en god jobb. Den har blant annet et visir som gir godt lys dag og natt, i all slags vær, sier Valen.