Hils på «fru mobilkurv»

Ann-Kristin Sem fra Oslo vurderer nå å starte masseproduksjon av den mye omtalte påskekurven. I den må hele familien hennes legge fra seg mobilen når de er på hyttetur i påsken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men først:

– Hvorfor fikk jeg tak i deg nå? Skulle ikke mobilen din ligge i kurven?

– Hehe, jo, den lå faktisk ikke i kurven akkurat nå. Jeg hørte den ringte fra stua når jeg stod her på kjøkkenet og lagde mat. I dag har vi vært ute på skitur hele dagen, så når vi kom hjem må jeg innrømme at jeg sjekket litt vær og nyheter, sier Ann-Kristin Sem når TV 2 ringer skjærtorsdag ettermiddag.

Irriterte seg

Historien går som følger: Mamma Ann-Kristin ville ikke finne seg i at hele familien skulle sitte stumme i hver sin sofakrok med kjappe mobiltomler og skjermfryste øyer sist jul.

Løsningen ble en julemobilkurv. Opp i den gikk mobilene, for familiemedlemmer, som for gjester som kom på juleselskap.

– Folk gikk jo glipp av det som skjedde og det irriterte meg ganske mye. Jeg måtte finne på noe og da ble det dette, forteller Sem.

– Hva var det som irriterte?

– Når du får besøk og gjestene sitter med mobilen ved siden av tallerkenen, der den lyser og blinker, og du ser det klør i fingrene på dem. Men da jeg begynte med det her, syntes gjestene det var helt greit. Jeg har vel nærmest blitt fru mobilkurv nå, småler Sem og fortsetter:

– Så jeg føler vel at jeg nå er den siste som kan dra opp mobilen ved bordet. 

Fra julepynt til påskeserviett

Etter at Aftenposten skrev om løsningen på problemet mang en mor og far – om det ikke er de selv som er blitt verst på smarttelefonavhengighet, da – har opplevd, ble familiens Sem eksempel kjent for hele landet gjennom nettaviser, radio og tv. 

Og så ble det påske og familien Sem befinner seg nå på hytta på Vassfaret ved Valdres. Da har julemobilkurven blitt til påskemobilkurven, som Adressa skrev om nylig.

– Nå er julepynten byttet ut med en påskeserviett. Så den står fremme, ja, sier Sem.

Vurderer å starte produksjon

Reaksjonene har vært mange og kjente og ukjente takker for tipset. 

– Hva sier familien om din om dette, sånn egentlig?

– Mannen min synes det er kjempegøy og er veldig fornøyd. Han pushet på, han! Datteren min på 17 mener kanskje det er mindre kult.

– Tar du patent på mobilkurven nå, da?

– Det har jeg faktisk veldig lyst til. Kan hende det ligger noe i det, at det blir lettere for andre som ikke har turt å gjøre noe med dette. For det er viktig å verne om familielivet, se hverandre mer, istedenfor de som er på Facebook, sier Sem.