FYKEN VIA FACEBOOK: Jerry Andersson ble noe overrasket da han sjekket Facebook onsdag kveld. FOTO: Troja-Ljungby.com
FYKEN VIA FACEBOOK: Jerry Andersson ble noe overrasket da han sjekket Facebook onsdag kveld. FOTO: Troja-Ljungby.com

Svensk sportssjef fikk sparken via Facebook

Jerry Andersson var sportssjef i den svenske ishockey-klubben Troja-Ljungby i 35 år. Så fikk han fyken - via Facebook!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bortsett fra en treårsperiode på begynnelsen av 1980-tallet har 54 år gamle Jerry Andersson vært ansatt som sportssjef i Troja-Ljungby.

Det var svenske Smålandsposten som omtalte saken i morgentimene torsdag.

Les alt om ishockey her!

Klubben, som i år rykket ned fra Allsvenskan, la onsdag kveld ut følgende melding på sin Facebook-side:

«I dag har IF Troja-Ljungby og sportssjef Jerry Andersson blitt enige om å avslutte samarbeidet. (...) Styret har nå satt sammen et sportslig utvalg som skal jobbe med å ansette en ny sportssjef og trener (...).»

Meldingen ble også lagt ut på klubbens hjemmeside.

Men så dukket selve problemet opp. Jerry Andersson hadde nemlig ikke blitt informert om at meldingen skulle legges ut. Og dessuten var han fortsatt ikke enig med klubben om hvordan avtalen skulle avsluttes.

– Jeg satt i Lindab Arena og tittet på Tre Kronor da jeg plutselig så nyheten på Facebook, sier Andersson til Smålandsposten.

– Forrige tirsdag hadde jeg et møte med klubbstyret om hvordan vi skulle ta fatt på 1. divisjon. Vi hadde en del ulike syn på akkurat det, og jeg fortalte dem at jeg ikke ville være en pinne i hjulet. Jeg vil ikke gå mer i detalj rundt dette møtet, men det hersker ingen tvil om at nyheten kom ut uten mitt samtykke. Uansett, så opplever jeg det slik at vi fortsatt ikke er enige om en økonomisk kompensasjon i forbindelse med at jeg har fått sparken, forklarer han videre.

Seinere onsdag kveld gikk Troja-Ljungby ut med en ny pressemelding, der de beklagde at nyheten hadde blitt lagt ut uten at (den tidligere) sportssjefen var informert.

«Av og til går det litt for fort, og selvsagt takker vi Jerry Andersson for den enorme innsatsen han har lagt ned for klubben. (...) Dette er min feil, og jeg tar fullt ansvar for at denne informasjonen ikke kom med i den forrige pressemeldingen. /Styret v/ Christoffer Bergmann»