PÅ BEDRINGENS VEI: Chris Horner er utskrevet fra sykehus. Her fra fjorårets Vuelta a España der Horner ble tidenes eldste sammenlagtvinner.    TOPSHOTS/AFP PHOTO/JAIME REINA
PÅ BEDRINGENS VEI: Chris Horner er utskrevet fra sykehus. Her fra fjorårets Vuelta a España der Horner ble tidenes eldste sammenlagtvinner. TOPSHOTS/AFP PHOTO/JAIME REINA

Horner glad for å være i live etter stygg krasj

Ble påkjørt av bil på treningstur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Syklisten Chris Horner er utskrevet fra sykehuset etter den kollisjonen han var innblandet i sist fredag på en treningstur i nærheten av Comosjøen.

Lampre-Merida-rytteren kolliderte med en bil og ble kjørt til sykehus med brudd i fire ribbein og en punktert lunge. Han pådro seg også en del skrubbsår. Men nå er 42-åringen, historiens eldste Grand Tour-vinner etter at han gikk til topps i Vuelta Espana i fjor, på bedringens vei.

– Det er klart jeg er glad for å være hjemme igjen, men jeg har fortsatt smerter. Likevel vil jeg si at jeg kom meg gjennom dette uhellet på en bra måte. Jeg har vært heldig, for det kunne ha gått så mye, mye verre, sier han.

Horner skal ha blitt truffet av en Range Rover. Den 70 år gamle føreren sier at han ikke fikk med seg at han traff Horner, og at det var grunnen til at han ikke stoppet. Takket være et speil som falt av bilen i sammenstøtet, klarte politiet å spore opp føreren.

– Dersom en annen bil hadde kommet gjennom tunnelen da jeg krasjet, hadde jeg vært død.

Nå vet han at han må være tålmodig, og foreløpig tenker han ikke på å komme tilbake på sykkelen igjen, men det er målet.

– Jo, det er klart jeg håper å kunne være ute på sykkelen igjen og rulle på veien så fort som mulig, men det er likevel tålmodighet som gjelder i øyeblikket, sier Chris Horner.

Ifølge Cyclingnews sier Horner til Gazzetta dello Sport at han vil tro føreren av bilen som kjørte på ham. Bilføreren stoppet ikke for å hjelpe Horner, men hevder at han ikke fikk med seg at han traff Lampre-rytteren.

– Jeg tror ham. Jeg vil til tro ham. Det var bare et uhell, sier Horner.

Den rutinerte amerikaneren bekrefter samtidig at det ikke er mulig å komme seg tilbake i form til vårens Giro d'Italia.

– Jeg kommer ikke til å kjøre Giroen, men kanskje Touren og Vueltaen for å forsvare tittelen min, sier Horner.

(©NTB/TV 2)