Fire personer omkom i snøskred i Sunndalsfjella denne uken.
                     

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Fire personer omkom i snøskred i Sunndalsfjella denne uken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Snøskredfare over hele landet

Snøskredfaren er moderat de fleste steder i landet, men i kystregionene sør for Stadt er faren for snøskred fortsatt betydelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle steder i Nord-Norge er faregraden moderat, unntatt i Svartisen-regionen, hvor det fortsatt er betydelig snøskredfare, ifølge NVEs skredvarsel.

I områdene Nordfjord, Fjordane, Voss og Røldal, som alle ligger i Sogn og Fjordane og i Hordaland, er faren for snøskred fortsatt betydelig, som er det nest høyeste farenivået for skredvarslingen.

– Slik værprognosene ser ut nå, er tendensen at skredfaren avtar der den er 3-betydelig, mens skredfaren forblir uendret i områdene med faregrad 2-moderat, sier varslingsleder i NVE, Markus Landrø.

Han understreker imidlertid at moderat skredfare byr på utfordringer de kommende dagene, ettersom skred kan bli utløst av ulike årsaker, avhengig av tid og sted.

– Det må være en balanse mellom skredforhold, terreng og kunnskap. Dersom forholdene er krevende og kunnskapen er begrenset, må man velge enkelt terreng for å skape balanse, forteller Landrø.

(NTB)