KLAR FOR SVENSK HOCKEY: Etter to sesonger i Vålerenga forlater Sondre Olden Oslo-klubben, og er sikker på at flere følger etter.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KLAR FOR SVENSK HOCKEY: Etter to sesonger i Vålerenga forlater Sondre Olden Oslo-klubben, og er sikker på at flere følger etter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Brynäs-klare Olden: – Har det kanskje litt for godt i Norge

Sondre Olden (21) mener flere må komme seg til utlandet for at Norge skal hevde seg internasjonalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): – I forhold til i fjor har vi utviklet oss mye, og mange av spillerne har gjort seg veldig attraktive. Så jeg er sikker på at det er flere som forsvinner fra Vålerenga før neste sesong, sier den nysignerte Brynäs-spilleren Sondre Olden til TV 2. 

Etter det TV 2 kjenner til skal hjemvendte Morten Ask og Alexander Bonsaksen være noen av dem som kan være på vei vekk fra klubben innen kort tid, og både svensk og tysk hockey skal være aktuelt. 

– Viktig å komme seg ut
Olden debuterte på landslaget i høst, og i Roy Johansens landslagstropp til privatlandskampene mot Tsjekkia som spilles denne uka er hele 13 av 22 i troppen fra hjemlig liga.

Da mangler sentrale spillere som Patrick Thoresen, Mats Zuccarello Aasen, og Färjestad-kvartetten. Likevel legger ikke 21-åringen skjul på at antallet er høyt, og mener det er viktig at norske spillere får matchet seg i utenlanske klubber hvis landslaget skal hevde seg. 

– Det er veldig viktig at folk kommer seg ut, og har hockeyen som hverdag. I Norge må du gjerne jobbe ved siden av, men i utlandet tjener du nok til å kun fokusere på hockey. I Sverige for eksempel blir du pusha hardere, mens hjemme i Norge har man det kanskje litt for godt. For å kunne hevde oss internasjonalt bør de fleste være hockeyspillere på fulltid, mener Oslo-gutten. 

Hadde også tilbud fra Färjestad
Onsdag ble det klart at Olden har skrevet under en toårs-kontrakt, og blir lagkamerat med Mathias Nørstebø i den svenske eliteserieklubben Brynäs. Klubben ble slått ut av Ole-Kristian Tollefsens Färjestad i kvartfinalen i det svenske sluttspillet. 21-åringen har tidligere hatt et innhopp i MODO uten å slå gjennom, men er klar for en frisk start i Gävle-klubben. 

– Det blir helt supert. Jeg har bare hørt positive ting om klubben, og de er veldig gode på å utvikle unge spillere. Dette har vært en kjempesesong for meg. Både med OL, og at jeg virkelig har fått være med å bidra for Vålerenga. Så jeg gleder meg til å ta det neste steget, sier Oslo-gutten som også hadde tilbud fra blant andre Färjestad. 

– Det stemmer at det har vært interessert ja, men Brynäs har vært veldig ivrige og tålmodige. Det er veldig gøy, for da veit du at de virkelig er interessert, sier Oslo-gutten som har vært i Vålerenga i to sesonger. 

– Hva slags lønn venter deg?

– Over middels godkjent lønn for å si det sånn, mer vil jeg ikke si ler han, før han tar noen dagers påskeferie på hytta i Hafjell før neste ukes to oppkjøringskamper mot Sverige, før VM i Minsk i mai. 

Olden kom til Vålerenga i september 2012, etter å ha blitt draftet av Toronto Maple Leafs. Han har scoret 35 mål, og hatt assist på 48 mål på 83 kamper i GET-liagen.