Her forsvinner MS «Raana» 

MS «Raana» sank 200 meter fra land klokken 14.46 i en privat bergingsoperasjon rett utenfor Kristiansund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Havariet skjedde i Bremsnesfjorden rett utenfor Kristiansund på Nordmøre.

– Dessverre var det et eller annet som skjedde. Den hadde tatt inn mye vann, men ble holdt oppe ved hjelp av pumpene. Det må ha vært et skott som har gitt etter. De tre om bord gikk selv over i slepebåten rett før den kantret og sank. Båten gikk ned på 3 minutter, sier Sigmund Kaplanski på redningsskøyta «Erik Bye».

Dratt av grunn

MS «Raana» ble tidligere i dag trukket av skjæret, men tok inn vann, meldte redningsskøyta «Erik Bye».

– Vi har dratt båten av skjæret, men det ser litt mørkt ut. Det er store lekkasjer. Det begynner å bli litt sjø her og vi kommer ikke på siden av båten med flere lensepumper. Kan ikke si hvordan dette ender, sa Kaplanski tidligere i dag.

Det var Kristiansund Taubåtservice sammen med Redningsselskapet og eier av MS «Raana» som utførte slepet mot Kristiansund. I tillegg sendte Kystverket den statlige slepebåten «Boa Heimdal» som lå i beredskap. 

KAN SYNKE: Det er fare for at MS «Raana» kan synke utenfor Kristiansund. FOTO: Redningsskøyta  «Erik Bye»
KAN SYNKE: Det er fare for at MS «Raana» kan synke utenfor Kristiansund. FOTO: Redningsskøyta  «Erik Bye»
GRUNNSTØTTE: Båt på grunn ved Hestskjæret fyr utenfor Averøy på Hustadvik. FOTO: Redningsskøyta Erik Bye
GRUNNSTØTTE: Båt på grunn ved Hestskjæret fyr utenfor Averøy på Hustadvik. FOTO: Redningsskøyta Erik Bye

Traff merket skjær

MS «Raana» var på vei ut Namsenfjorden i Møre og Romsdal da det natt til skjærtorsdag grunnstøtte like sør for Stabben. Fire personer ble berget av Redningsselskapet. Skjæret skal være godt merket. Det ble i natt tatt rutinemessig blodprøve og foretatt avhør av kapteinen. 

Lakk diesel

– Kystverket er varslet i forbindelse med forurensningsfare og politiet iverksetter sine granskninger sammen med sjøfartsdirektoratet, sa redningsleder Andreas Bull fra Hovedredningssentralen i Sør-Norge til TV2 skjærtorsdag morgen.

Nylig solgt

MS «Raana» ble tirsdag solgt fra Akva Sjøservice AS til Optiship AS og det var på første tur med ny eier at båten grunnstøtte. Båten var tenkt å gå som servicebåt og var på vei hjem for å klargjøres.

– Dette var ikke akkurat den starten på dagen jeg håpet på. Kapteinen skal være kjent i området og vi er litt uforstående til hva som har skjedd, sier daglig leder i Optiship AS, Arvid Johan Scheen.