LEGGER IKKE OPP: AC/DC -vokalist Brian Johnson og Angus Young står på scenen under "Black Ice"-turneen. Foto: AP Photo/Jeff Zelevansky
LEGGER IKKE OPP: AC/DC -vokalist Brian Johnson og Angus Young står på scenen under "Black Ice"-turneen. Foto: AP Photo/Jeff Zelevansky

AC/DC rocker videre uten Malcolm Young

Gitaristen Malcolm Young må ta en pause fra AC/DC på grunn av dårlig helse. Men rockerne gir seg ikke og lover mer musikk i framtida.

Det har vært spekulert i om det gikk mot slutten for det populære bandet, men i en pressemelding torsdag varsler de at de fortsatt vil lage musikk. Men det blir uten rytmegitaristen Young, iallfall i en periode.

– Etter 40 år dedisert til AC/DC, skal gitarist og bandstifter Malcolm Young nå ta en pause på grunn av sviktende helse. Malcolm vil takke gruppas fans verden rundt for deres evige kjærlighet og støtte, heter det i en pressemelding.

Taus om sykdommen

AC/DC ble stiftet av Malcolm og den mer profilerte broren og hovedgitaristen Angus Young i 1973.

Fairfax Media melder at Malcolm Young trolig aldri kommer til å spille igjen. Bandet sier ikke noe om hva som gjør at gitaristens helse nå er så dårlig at han ikke kan spille lenger.

– Ingen ny plate

Spekulasjonene startet etter at underholdningskommentator Peter Ford besøkte radiostasjonen 3AW tirsdag morgen. 

– Jeg har fått høre at deres neste turne aldri kommer til å skje, og at AC/DC aldri kommer til å gi ut noen ny plate, sa Ford til radiostasjonen. 

(©NTB)