Crystal Palace sjokkerte Mesterliga-jagende Everton

Tony Pulis og co. med meget sterk seier på Goodison Park.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton-Crystal Palace 2-3

Evertons drøm om fjerdeplassen i Premier League og den siste billetten til Mesterligaen fikk seg en knekk onsdag kveld.

Skuffet Martínez
Et effektivt og hardkjempende Crystal Palace stakk av med tre poeng på Goodison Park etter en meget sterk 3-2-seier. Jason Puncheon, Scott Dann og Cameron Jerome sørget for at Everton tapte sin første kamp siden 22. februar.

Everton har har nå mistet initiativet i kampen om fjerdeplassen i Premier League til Arsenal. London-klubben vant sin kamp tirsdag og ligger nå ett poeng foran Everton på tabellen.

– De scoret tre ganger på fire sjanser. Kontringene gikk Palace' vei og vi må bare gratulere dem. De var effektive, sier Everton-manager Roberto Martínez. 

– Vi ønsket å vinne så mye at vi stoppet å være oss selv. Det må vi lære av.

For Crystal Palace virker plassen i Premier League å være sikret. Med fire strake seiere har Tony Pulis løftet Palace til ellevteplass med ti poeng ned til Fulham på nedrykksplass.

Se referat fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Sjokkstartet
Everton tok som ventet styring om spillet hjemme på Goodison, men et kompakt Palace-forsvar sørget for at sjansene uteble. 

Det var faktisk gjestene som kom til kampens første store sjanse - den resulterte i scoring. Yannick Bolasie gjorde livet surt for Everton-forsvaret og ballen havnet til slutt i beina til Marouane Chamakh. 

Spissen fikk lagt igjen Jason Puncheon som sendte ballen vakkert ned i hjørnet til Palace-ledelse.

Til tross for å ha favorittstempelet før kampen, var det ikke Everton som virket farligst foran mål. Drøyt ti minutter gjenstod av den første omgangen da Bolasie hamret ballen i stolpen fra langt hold for Palace.

Lukaku nærmest for Everton
Arbeidsforholdene var vanskelige for kraftspissen Lukaku i motstanderens sekstenmeter, men like før pause fikk den belgiske spissen testet skuddfoten. Julian Speroni sørget imidlertid for at forsøket kun endte med corner.

Everton hadde nok håpet å slå raskt tilbake etter en liten pust i bakken, men det var de tilreisende fra London som fikk en drømmestart på den andre omgangen.

Startet med et smell
Tre minutter var spill da Scott Dann gikk høyt til værs på en corner og stanget inn 2-0-ledelse til Palace.

Everton satte inn et enda større press mot Palace-forsvaret, og endelig fikk blåtrøyene avkastning. Kevin Mirallas fikk lagt inn fra høyrekanten og ballen endte på hodet til Leighton Baines. Venstrebacken var smart og headet tilbake til Steven Naismith. Spissen luktet nettsus og fikk kriget inn redusering.

Osman var nære ved å utligne da han sendte ballen i tverrliggeren, men Palace var dødelig effektive. 70 minutter var spilt da Puncheon fintet seg vakkert fri fra forsvarerne og leverte videre til Cameron Jerome. 

Han var bestemt da han la ballen tilrette med én touch før han banket inn 3-1-scoringen i motsatt hjørne.

Reduserte, men til ingen nytte
Vertskapet virket rystet, men fortsatte å presse på for et godt resultat. Speroni vartet først opp med en strålende redning på et forsøk fra Ross Barkley, før sisteskansen måtte gi tapt for andre gang.

Barkley slo en strålende pasning gjennom forsvaret og Mirallas kom på et smart løp. Belgieren fikk satt ballen i mål til redusering for Everton, men mer ble det ikke for vertene.

Palace sikret seg en sterk 3-2-seier mot et Everton som har mistet føringen i kampen om fjerdeplassen.