STYGT BRUDD: Moldes Jan Tidjani Aboubacar vred seg i smerte etter benbruddet. Foto: Per Tormod Nilsen, Romsdals Budstikke.
STYGT BRUDD: Moldes Jan Tidjani Aboubacar vred seg i smerte etter benbruddet. Foto: Per Tormod Nilsen, Romsdals Budstikke.

Molde-talent stygt skadet i cupkamp

– Det var skikkelig ille. Foten var helt ute av stilling, sier Molde-trener Trond Strande etter at spisstalentet Jan Tidjani Aboubacar pådro seg et beinbrudd i kampen mot KBK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde (TV 2): Den svært lovende Molde-spissen Jan Tidjani Aboubacar (18) ble stygt skadet under en juniorcupkamp mellom Molde og KBK onsdag ettermiddag. 

Angrepsspilleren ble taklet bakfra og foten brakk tvert av. 

– Det var en svært stygg skade. Han ropte og skrek og hadde ubeskrivelige smerter i over ti minutter. Da kom ambulansepersonell til stedet og fikk gitt ham smertestillende. Beinet sto i en helt unaturlig vinkel. Han er i alle fall ute av spill denne sesongen. I verste fall kan karrieren være over, sier juniorlagets trener og tidligere MFK-spiller Trond Strande til TV 2.

Skaden skjedde i starten av 2. omgang. Aboubacar hadde nettopp blitt byttet inn da han ble taklet bakfra av en KBK-spiller. 

Kampen ble utsatt i om lag en halv time mens spilleren fikk behandling.

– Det er trist når slikt skjer, og særlig når det skjer med unge spillere. Mange av medspillerne fikk en støkk når de så hva som hadde skjedd. Vi har jo skaden til Ham Kam-spiller Emil Sildnes friskt i minne. Denne skaden minnet veldig om episoden med Sildnes, sier Strande. 

18-åringen ble kjørt til Molde sjukehus der han skal opereres onsdag kveld.

– Jeg har nettopp vært sammen med han på sykehuset. Han er selvfølgelig svært lei seg over det som har skjedd, men han har det relativt bra nå. Røntgenbildene bekrefter det som alle så, et stygt brudd i ankelen, sier Moldes fysioterapeut Mats Jørgensen til TV 2. 

– Det er usikkert hvor lang tid det kan ta å få han tilbake på fotballbanen. Vi vet sikkert mer i morgen når jeg får vite hvordan operasjonen har gått, sier Jørgensen.    

Det var tidligere Molde-trener Ole Gunnar Solskjær som hentet Aboubacar fra Levanger til Molde i fjor vinter. Solskjær ble imponert etter å ha sett spisstalentet i aksjon som hospitant på Moldes juniorlag i Nextgen-serien i 2012. Aboubacar fikk en kjempedebut da han han headet inn Moldes 1-0-scoring hjemme mot Chelsea på Aker Stadion.

18-åringen har også spilt på aldersbestemte landslag, men den siste tiden har han vært plaget med jumpers knee. 

Han var endelig begynt å komme i kampform igjen før ankelbruddet på Aker stadion onsdag ettermiddag. 

Molde vant kampen 6-0.