Beskrives som den verste topptur-skredulykken i Norge

Toppturmiljøet er sterkt preget av at fire entusiaster mistet livet i skredulykken i Sunndal. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunndalsfjellene er beskrevet som et turmål i verdensklasse av toppturentusiaster. Onsdag formiddag bekreftet politiet på at fire menn omkom i en skredulykke i fjellsiden.

De fire var i en gruppe på seks personer. Følget delte seg opp og gikk hver sin retning. Fire av mennene som gikk sammen ble meldt savnet klokken 17.00 mandag ettermiddag, etter at de ikke møtte resten av reisefølget på et avtalepunkt i fjellet klokken 15.00.

Politiet frigjorde onsdag formiddag navnet på de fire:

  • Yngve Dahlquist (37) fra Trondheim
  • Ole Simensen (28) fra Os i Østerdalen, bodde i Oslo
  • Øyvind Slørdahl (36) fra Oslo 
  • Ola Drøpping (27) fra Sunndal

To skredeksperter fra Røde Kors har bistått Nordmøre og Romsdal politidistrikt med skredanalyse og med å hente ut de omkomne, skriver Tidens Krav.

– Våre eksperter konkluderer med at dette, mest sannsynlig, var et naturlig utløst ras og ikke utløst av turfølget selv, skriver vakthavende Tor Magne Dahl i en pressemelding fra Røde Kors' infosentral i Møre og Romsdal.

Tore Meirik kjente til to av de omkomne. Han er selv toppturentusiast og redaktør for Friflyt.no. 

– Jeg tror alle blir nedtrykt. Vi snakker om det og prøver å forstå hva som har skjedd. Innenfor toppturvirksomhet, så er det vel den verste skredulykken som har vært i Norge, sier Meirik til TV 2. 

De fire omkomne har vært svært aktive i skimiljøet. Blant annet innehar Ola Drøpping den norske rekorden i å gå antall høydemeter på ett døgn

– Jeg tror det her var folk som var forferdelig glad i å kjøre på ski. Det er helt åpenbart når du ser hvor mye de har holdt på med det. At det endte forferdelig galt, det vet vi jo.  

37 år gamle Yngve Dahlquist beskrives som en av de ivrigste og mest erfarne toppturentusiastene i Norge. Ifølge Fri Flyt var han på tur i nordmørsfjellene nesten hver eneste helg vinteren gjennom.