Kjempetabbe reddet poenget for City

– Vi spilte ikke godt og fortjente ikke å vinne. Vi hadde fortsatt Liverpool-kampen i tankene, sa en svært slukøret Pellegrini etter kampen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City hadde et desperat behov for tre poeng i kveldens oppgjør på Etihad Stadium. Det hadde også Sunderland, som kjemper en knalltøff kamp mot nedrykk i bunnen av tabellen.

Både Manchester City og Sunderland hadde tre poeng i lommen, men til slutt endte det 2-2. Et resultat som ikke hjalp noen av lagene nevneverdig.

– Vi spilte ikke godt og fortjente ikke å vinne. Vi hadde fortsatt Liverpool-kampen i tankene. Uavgjort var ikke nok i denne kampen, sa en svært slukøret Pellegrini etter kampen. 

TV 2s eksperter var imponert av Sunderlands forestilling. 

– Dette er utrolig overraskende. Det er svært imponerende av Sunderland å komme tilbake, men det gjør vondt i en keeperkropp å se hvordan 2-2-målet kom, sa Thomas Myhre.

For det var Vito Mannones fryktelige keepertabbe som var på alles lepper da dommeren blåste av for full tid. 

– Vito var svært uheldig der, sa tomålsscorer Connor Wickham etter kampen.

Pangstart fra City

Det tok ikke lang tid før Manchester City skulle markere hvem som jager seriegull, og hvem som er håpløst fortapt på bunnen av Premier League-tabellen.

Knappe to minutter var gått da bortelagets forsvar raknet fullstendig. Lee Cattermole rotet bort ballen og deretter gikk det fort.

Sergio Agüero slo gjennom, Negredo hoppet over og Fernandinho banket inn ledermålet.

– Vi hadde en diskusjon tidligere om balltapene til Lee Cattermole, og hva skjer etter to minutter? Balltap og scoring i mot, sukket Thomas Myhre i pausen.  

Store Sunderland-sjanser

Sunderland ristet sjokket av seg, og John O'Shea kom til to gode muligheter før kvarteret var spilt. De gikk ikke på mål, og 1-0 sto seg. 

Fabio Borini var giftig i ligacupfinalen mellom de to lagene tidligere i vår. Også i dag skulle han komme til en god mulighet.

Italieneren ble stående helt alene i boksen, og hadde to medspillere godt plassert. Han gikk imidlertid for avslutning, og ballen trillet mange meter utenfor. 

– Han kan trille den ut til Colback, men innerst inne vil han være en målsnik. Det er han ikke, sa Aleksander Schau.

Skadebekymringer for Pellegrini

Sergio Agüero gjorde comeback i helgen, etter å ha vært ute med skade siden Champions League-oppgjøret mot Barcelona 12. mars. 

Midtveis i omgangen gikk det et gisp gjennom Etihad Stadium. Wes Brown stemplet Sergio Agüero hardt i ankelen, og argentineren ble liggende med store smerter.

Wes Brown fikk det gule kortet for stemplingen. Det var på ingen som helst måte ufortjent. Agüero, på sin side, fortsatte kampen, men gikk av banen etter mindre enn ti minutter av andre omgang. 

Om det var mangel på kampform, eller smerter i ankelen, gjenstår å se. 

– Fryktelig, fryktelig, fryktelig, mente Aleksander Schau om taklingen.   

1-0 sto seg til pause, og ekspertene kunne noe overraskende konkludere på denne måten:

– Sunderland har faktisk vært best, og det er ikke ofte man kan si om et bortelag på Etihad, mente Aleksander Schau. 

Høydramatisk andreomgang

Sergio Agüero var frisk i minuttene før han forlot banen. Noen store sjanser ble det imidlertid ikke.

Det ble heller ikke allverdens til muligheter etter at Jovetic erstattet Agüero. 

Muligheter ble det derimot for Sunderland. Et drøyt kvarter før slutt kom innbytter Giaccherini til innlegg. 

Spisstalentet Connor Wickham ble stående helt alene på bakre stolpe og hadde få problemer med å sette inn utligningen for bortelaget. Dermed avsluttet han også en lang måltørke.

Sunderland og Wickham var imidlertid ikke ferdig der. 

Etter 83 minutter gikk bortelaget på kontring og igjen var det Giaccherini og Wickham som skapte målet.

Giaccherini fant Wickham, som banket ballen inn bak Joe Hart. 

Det skulle bli enda mer dramatisk bare tre minutter etterpå. Nasri kom til avslutning omtrent fra straffemerket, og skuddet gikk rett på Vito Mannone i Sunderland-målet.

Til keeperens store fortvilelse klarte han å fomle ballen inn i eget nett, og City kunne jakte vinnermålet.

Samir Nasri kom svært nær på overtid, men avslutningen gikk over. Dermed må Manchester City innse at to uhyre viktige poeng gikk tapt i kveldens kamp. 

Lagoppstillinger

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov, Milner, Garcia, Fernandinho (Rodwell 87'), Nasri, Aguero (Jovetic 56'), Negredo (Dzeko 67').

Sunderland: Mannone, Vergini, Alonso, Brown, O'Shea, Cattermole, Colback, Larsson (Giaccherini 67'), Johnson, Borini (Scocco 68'), Wickham.

Mål: Fernandinho (2'), Wickham (72', 82'), Nasri (88'). 

Premier League: Tabellen | Terminliste | Statistikk | Skader og suspensjoner