MØTES I SEMIFINALE: Pep Guardiola og Bayern München er storfavoritter før onsdagens semifinale i den tyske cupen mot Kaiserslautern.
MØTES I SEMIFINALE: Pep Guardiola og Bayern München er storfavoritter før onsdagens semifinale i den tyske cupen mot Kaiserslautern.

Fikk ros av Guardiola: – Hjelper oss ikke mye i dagens kamp

Ruben Yttergård Jenssen før kveldens semifinale mot Bayern München.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ruben Yttergård Jenssen og hans Kaiserslautern står overfor en nærmest umulig oppgave onsdag kveld. I semifinalen i den tyske cupen venter selveste Bayern München på Allianz Arena.

– Stas
Før kampen fikk Yttergård Jenssen ros av Bayern-trener Pep Guardiola. Den karismatiske spanjolen omtalte den norske midtbanespilleren som «en god spiller».

– Det er selvfølgelig stas at han drar opp navnet mitt, men det hjelper oss dessverre ikke så mye i dagens kamp. Men når det blir ferie og man ikke har kamper, er det sikkert ekstra stas å ta med seg, sier Yttergård Jenssen til TV 2.

25-åringens lag kjemper for øyeblikket om opprykk fra 2. Bundesliga - det er fem poeng opp til Paderborn på kvalikplassen. Yttergård Jenssen bedyrer at det er ligaspill som er det viktigste, og at kveldens kamp mot stormakten Bayern kun er en bonus.

– Ja, selvfølgelig. Det er ingen som forventer noe. Vi blir ikke levnet en ørliten sjanse hos ekspertene. For oss er det bare en bonus å gå ut der og prøve å få til noe, sier den tidligere Tromsø-spilleren.

Ruben Yttergård Jenssen scoret vinnermålet i kvartfinalen mot Bayer Leverkusen i cupen. (AP Photo/Frank Augstein)
Ruben Yttergård Jenssen scoret vinnermålet i kvartfinalen mot Bayer Leverkusen i cupen. (AP Photo/Frank Augstein)

– Det er jo med skrekkblandet fryd. Det er den vanskeligste utfordringen man kan få – å møte Bayern borte på Allianz i cupen. Sånn sett har vi alt å vinne. Det gjør at man gleder seg.

– Høydepunkt i karrieren
Yttergård Jenssen sier at et avansement til finalen og et møte med Borussia Dortmund ville vært stort for regionen. Han setter kveldens styrkeprøve høyt på listen over minneverdige øyeblikk som fotballspiller.

– Det er et av høydepunktene i karrieren. Semifinale i den tyske cupen betyr utrolig mye. I tillegg er det borte på Allianz – det blir en kamp jeg kommer til å huske for resten av livet, sier Yttegård Jenssen.

Onsdag skriver VG at Yttergård Jenssen og kona Maria Evertsen Berg venter barn i september.

Følg Bayern München-Kaiserslautern her kl. 20.30!