Tatt etter fem år:
Finn.no-svindler dømt til fengsel

Brukte 15 falske identiteter til å lure til seg over 130.000 kroner. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en periode som strakte seg fra 2008 til 2013 svindlet mannen til seg over 130.000 kroner fra intetanende kunder fra nettsidene Finn.no og QXL, samt bedrifter. 

I en fersk tilståelsesdom fra Jæren tingrett, kommer det fram hvordan den 34 år gamle mannen systematisk har lurt kunder over en femårsperiode. 

Mannen, som også tidligere dømt for grovt bedrageri, brudd på regnskapsloven og trusler, ble dømt til ett års fengsel, hvorav fire måneder er gjort betinget. 

Forskuddsbetalte

Metoden som 34-åringen brukte, var å få kundene til å forskuddsbetale eller betale inn et depositum på varer han solgte via nettet. Til sammen ble mannen dømt for 37 tilfeller av bedrageri, hvorav 28 ble vurdert av retten til å være grove. 

I dommen kommer det fram at 34-åringen «solgte» eller tok imot depositum på 20 Playstation 3-spillkonsoller, mobiltelefoner, konsertbilletter, samt snøfresere, hjullastere, ATV-er, hjullastere og datamaskiner. 

Han skal også ha gjennomført falske bestillinger fra selskaper og tatt ut varer uten å betale. 

De forskjellige summene varierer fra 1.250 kroner til 12.289 kroner, kommer det fram av dommen. 

Har du opplevd noe lignende? Tips TV 2s journalist her. 

Brukte falsk identitet 

I løpet av femårsperioden benyttet mannen en rekke falske identiteter for å unngå å bli tatt. I dommen kommer det fram at mannen brukte 15 forskjellige navn. Han skal også ha benyttet to egne nettsider. 

– Selv om beløpene hver for seg ikke er av de største, har siktede brutt den alminnelige tillit som kjøpere på internett er avhengige av. Retten ser det også som skjerpende at siktede har benyttet forskjellige navn, og legger til grunn at dette har vært nødvendig for ikke å bli oppdaget – og derved stoppet – tidligere. Bruken av firmanavn er også med på å gi «handelen» et mer seriøst preg, heter det i dommen fra Jæren tingrett.