MISTET LIVET: 27 år gamle Ola Drøpping var blant de fire som omkom i Sunndalsfjella. Foto: nessetck.no
MISTET LIVET: 27 år gamle Ola Drøpping var blant de fire som omkom i Sunndalsfjella. Foto: nessetck.no

Tidligere proffsyklist blant de fire omkomne i Sunndalsfjella

Ola Inge Drøpping (27) mistet livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de fire mennene som er funnet omkommet i Sunndalsfjella er den tidligere proffsyklisten Ola Inge Drøpping, melder VG.

27-åringen ble med i elitesatsingen til den lokale sykkelklubben Nesset CK i 2006, og var en viktig hjelperytter da Arvesen vant NM-gull i både 2008 og 2009.

– Det er forferdelig trist. Jeg fikk med meg at det var fire som var savnet da jeg kom hjem til Romsdalen mandag. Jeg fikk vite i går at han var en av dem som var på tur.

– Jeg fryktet det verste med en gang. Det er grusomt trist. Han var en glad og positiv gutt. Utrolig ivrig, sier Arvesen til TV 2.

– Utrolig omgjengelig som person
I 2009 syklet Drøpping også Oslo Grand Prix, og etter én runde av rittet ledet han showrittet foran Lance Armstrong og Thor Hushovd.

– Han var angrepsvillig og kjørte aktivt. Han var et godt tilskudd. Han var utrolig omgjengelig som person, forteller Arvesen.

I 2012 syklet Drøpping også for et latvisk profflag, men nøyde seg med ett år der.

Han returnerte i stedet til Nesset CK, i tillegg til å rette fokuset på terrengsykling i klubben Team Toyota Fuji. Det var innenfor denne grenen Drøpping tok sikte på å satse fremover.

– En glad gutt som ville prøve forskjellige ting. Han prøvde seg som proff i utlandet i fjor og ville satse mountain bike og randonee i år, forklarer Arvesen.

I 2013 satte Drøpping forøvrig norsk rekord i antall høydemeter på ett døgn, da han gikk 15 turer opp og ned på Alnestind ved Trollstigen, meldte Fri Flyt i juni i fjor.

Saken oppdateres!