De Lanlay: – Jeg fikk «blackout»

Viking-spilleren var tilbake på trening onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Yann-Erik de Lanlay var tilbake på Viking-trening onsdag, etter å ha falt om på tribunen under sluttspillsfinalen i ishockey mellom Stavanger Oilers og Vålerenga mandag.

– Akkurat nå har jeg det fint. Det har vært noen hektiske dager, så det er godt å være tilbake. Jeg husker at jeg var på kamp med broren min, og så følte jeg meg ganske dårlig. Jeg fikk med meg første og andre periode av kampen, og etterpå fikk jeg «blackout», sier han til TV 2.

Scenene som oppstod da 21-åringen besvimte var dramatiske, og selv om han kom seg på beina og selv gikk til ambulansen ble han altså sendt til sykehuset.

– Jeg kom ganske fort tilbake til hektene, og de ville ta meg inn på sykehuset for å sjekke meg videre, men alt er fint nå, sier landslagsspilleren.

– Hvordan «dårlig» følte du deg?

– Jeg trenger ikke å gå inn på det, men jeg var bare trøtt og sånne type ting som det.

– Vil ikke dele det med hele Norge
Viking-trener Kjell Jonevret bekreftet overfor TV 2 mandag at de Lanlay har hatt epilepsilignende anfall tidligere, men at unggutten har hatt god kontroll de siste årene med riktig kosthold og nok søvn.

 Jeg har fått svar og jeg vet hva det er, men jeg har dessverre ikke lyst til å dele det med hele Norge.

– Er du klar til mandagens kamp?

- Ja, selvfølgelig, jeg er klar for det. Jeg trente for fullt i dag og kroppen er fin, så det skal ikke ha noen betydning. Jeg er klar til å sette inn et stikk mot Haugesund, sier han.

De Lanlay innrømmer også at det ikke har vært gøy med all oppmerksomheten som har kommet som et resultat av hendelsen.

 Jeg skal innrømme at det ikke har vært så veldig gøy. Det er jo helst ting man ikke vil dele til alle andre, men på en annen måte er det greit at andre er klar over det også. Nå vet de i hvert fall at jeg har det bra, og det er det viktigste, sier han.

Jonevret: – Ikke noe morsomt
Viking-trener Kjell Jonevret er glad for å ha kantspilleren tilgjengelig allerede så raskt etter hendelsen.

– Vi har vært borti dette tidligere og det har vært et lite problem. Det er ikke noe morsomt, og denne gangen ble det jo litt ekstra oppslag rundt det. Det er klart at vi vil ha en frisk de Lanlay.

– I dag tror jeg han var mest opptatt av alle som skulle prate med ham etterpå, så han gjorde vel kanskje ingen stor trening. Men det er greit, og nå har vi fire-fem dager han skal få jobbe i fred, så det er bra, sier svensken.

Se Viking-FK Haugesund på mandag klokken 15.30 på TV 2 Zebra og tv2.sumo!

DRAMATISK: Yann-Erik de Lanlay i DnB Arena mandag. Foto: TV 2.
DRAMATISK: Yann-Erik de Lanlay i DnB Arena mandag. Foto: TV 2.