VÅGAL KAMPANJE: Frisør Karim Nabbach har hengt opp en plakat med Kim Jong-un i sin frisørsalong. Det gikk ikke upåaktet hen. Foto: IfYouSeeKarim/Twitter
VÅGAL KAMPANJE: Frisør Karim Nabbach har hengt opp en plakat med Kim Jong-un i sin frisørsalong. Det gikk ikke upåaktet hen. Foto: IfYouSeeKarim/Twitter

Engelsk frisør truet av hårsåre nordkoreanere – tullet med Kims diktator-sveis

Fikk besøk av den nordkoreanske ambassaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den engelske frisøren Karim Nabbach burde kanskje tenkt seg om én gang til før han brukte bilde av Nord-Koreas leder Kim Jong-un i vinduet i salongen sin i London.

– Dårlig hårdag? 15 prosent av på all herreklipp gjennom hele april, sto det på plakaten med bilde av Jong-un.

Like etter ble frisøren nødt til å tilkalle politiet, da to personer fra den nordkoreanske ambassaden dukket opp i frisørsalongen og begynte å ta bilder og ta notater, skriver London Evening Standard.

Nekter å ta ned plakaten

Frisøren sier at han følte seg truet, og at de ba han ta ned plakaten og ville snakke med sjefen.

– Jeg sa at dette er England og ikke Nord-Korea, og at de må finne seg advokater. Jeg tok den ned, men noen av kundene ba meg om å ta den opp igjen, fordi vi har demokrati her, sier han. 

Han forteller at han trodde bildet ville gi han kunder, fordi Jong-uns distinkte stil har fått mye oppmerksomhet etter at han kom til makten.

Krever at menn har Jong-un-sveisen

Tidligere har Jong-un krevd at mannlige studenter ved universitetene skal klippe seg som han, med barberte sider og langt hår på toppen.

Det er tradisjon for statsbestemte frisyrer i Nord-Korea. Tidligere har det vært 18 lovlige frisyrer for kvinner og 10 for menn.

Dårlig hårdag eller ikke, Kim Jong-un-looken sprer seg over Nord-Korea.