BARE NOEN AV STJERNENE: Steven Jovetic blir gratulert av sine høytlønnede lagkamerater etter scoring mot Southampton på Etihad Stadium. Foto: Lindsey Parnaby, AFP Photo
BARE NOEN AV STJERNENE: Steven Jovetic blir gratulert av sine høytlønnede lagkamerater etter scoring mot Southampton på Etihad Stadium. Foto: Lindsey Parnaby, AFP Photo

Manchester City har idrettsverdens høyeste lønnsutgifter 

Premier League-klubben lønner sine spillere mer enn de store lagene i amerikanske idretter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City-Sunderland onsdag 20.45 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Manchester City skal onsdag gjøre alt de kan for å komme tilbake på vinnersporet i Premier League med hjemmekamp mot bunnlaget Sunderland på Etihad Stadium.

Dit drar de med gårsdagens avsløringer om at de kan stå i fare for å bli nektet å hente nye spillere grunnet UEFAs krav til Financial Fair Play i bakhodet, og nå avslører engelske medier nøyaktig hvor store de lyseblås lønnsutgifter faktisk er.

Den store avisen The Telegraph har nemlig benyttet seg av tall fra Sporting Intelligence og sammenlignet Premier League-klubbens lønnsutgifter med de tradisjonelt sett største lønningsaktørene i verden i de store amerikanske idrettene. 

De tallene viser at Manchester City nå er den klubben i idrettsverden som bruker mest penger på lønninger, ettersom de lyseblå såvidt slår den gigantiske baseballklubben New York Yankees hva gjelder utgifter.

Yankees, en av verdens største merkevarer, gir i gjenomsnitt £101 666 i lønn til hver spiller hver uke, noe som er like bak Citys tilsvarende £102 653 per spiller i ukelønn.

Omregnet til norske kroner betyr det at Yankees gir 1 015 003, mens City gir 1 024 857 i snitt til hver eneste spiller i førstelagstroppen hver eneste uke.

På plassene bak duoen som gir over millionen i uken til hver eneste mann i troppen finner vi baseballklubben Los Angeles Dodgers, samt de to spanske La Liga-klubbene Real Madrid og Barcelona.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Fire Premier League-klubber blant de elleve øverste
Tre av Citys divisjonskollegaer er også blant de elleve øverste, med Manchester United på 8. plass, Chelsea på 10. plass og Arsenal på 11.

Den nåværende Premier League-treeren toppet også statistikken i fjor, mens deres nye samarbeidspartnere i Yankees klatrer fra en femteplass forrige kalenderår.

Allikevel er baseballklubbens utgifter økte utgifter betraktelig av en betraktelig mindre skala dersom man ser på tallene i et fireårsperspektiv.

For der Yankees' snittlønn kun har økt med fem prosent siden 2010, har Manchester City under eierskapet til Sheikh Mansour bin Zayed al Nahyan økt sine med 265 prosent.

Hva tenker du om tallene? Ta diskusjonen!