LEGGER IKKE OPP: AC/DC -vokalist Brian Johnson og Angus Young står på scenen under "Black Ice"-turneen. Foto: AP Photo/Jeff Zelevansky
LEGGER IKKE OPP: AC/DC -vokalist Brian Johnson og Angus Young står på scenen under "Black Ice"-turneen. Foto: AP Photo/Jeff Zelevansky

Billboard: – Nei, AC/DC legger IKKE opp

Men gitarist Malcolm Young er alvorlig syk.

Tirsdag kveld kom beskjeden AC/DC-fansen fryktet: Australske medier skrev at rockebandet snart ville annonsere at de legger gitaren på hylla for godt.

Kilder nær bandet uttalte til avisen Sydney Morning Herald at gitarist og låtskriver Malcolm Young (61) har returnert til sin familie i Australia, og trolig ikke er i stand til å spille videre.

Onsdag skriver imidlertid Billboard at ryktene er sterkt overdrevet. Kilder sier til magasinet at det ikke er noe sant i ryktene, selv om managementet til gruppa har valgt å ikke kommentere saken.

– Alvorlig syk

Samtidig sier Mark Gable i bandet Choirboys, som står nær AC/DC og Young-familien, at det stemmer at Malcolm Young er syk.

– Det stemmer at han er syk. Slik jeg forstår det, og det har også blitt bekreftet av hans sønn Ross, ser det ut til at Young ikke vil være i stand til å framføre igjen, sier han til nyhetsbyrået AAP.

– Han er ikke bare uvel, han er alvorlig syk. Jeg tror definitivt ikke han kan spille live eller spille inn flere album, sier Gable.

Tror de kan lage flere album

Likevel tror han ikke sykdommen til gitaristen og låtskriveren nødvendigvis hindrer bandet i å lage et nytt album eller fortsette planleggingen av turneen de skal ha på sitt 40-årsjubileum.

I mer enn tre årtier har bandet hatt utsolgte konserter i hele verden.