FÅR BOLTRE SEG: Ifølge engelske medier skal David Moyes få over to milliarder norske kroner til å handle nye spillere for, og den første a dem skal allerede være klar. Foto: Christof Stache, AFP Photo
FÅR BOLTRE SEG: Ifølge engelske medier skal David Moyes få over to milliarder norske kroner til å handle nye spillere for, og den første a dem skal allerede være klar. Foto: Christof Stache, AFP Photo

Fotballryktene: – Moyes får over to milliarder til spillerkjøp

Den første skal allerede være klar, mens Liverpool og Arsenal er i kamp om to andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

Manchester United-manager David Moyes er allerede i gang med å fylle påskeegget til fansen. For ifølge talkSPORT er nemlig William Carvalho allerede klar klubben. United skal være enig med Sporting Lisboa om en overgangssum på i overkant av 310 millioner kroner og midtbanespilleren skal ha gitt sitt ja til en femårskontrakt på Old Trafford.

Og ikke nok med det. Daily Mail skriver at Luke Shaw også er så godt som på toget til Manchester. United har kjempet knallhardt med Chelsea om venstrebackens underskrift, og deres løfte om at han blir førstevalg neste sesong ser ut til å få ham til å droppe favorittklubben og heller kle seg i rødt.

Men til tross for at Manchester United trolig kan lokke med fri og restitusjon i ukene topplagene må reise rundt i Europa, så er det ikke alle som lar seg lokke. For tirsdag signerte Ilkay Gündogan en ny kontrakt med Borussia Dortmund, skriver Daily Mirror. 23-åringen har gått glipp av store deler av denne sesongen på grunn av en ryggskade, men har store planer om å slå tilbake fra høsten av.

Samme avis skriver også at David Moyes skal ha fått 200 millioner pund - over to milliarder kroner - å hente nye spillere for, og at Borussia Dortmunds Marco Reus skal ønske seg sterkt til klubben. Det skal i hvert fall midtbanespilleren ha sagt til Mario Götze da de begge var i Borussia Mönchengladbach, og Reus' innstilling til saken skal ikke ha endret seg. 

Belgisk tenåring drar til Lille, herjer i Ligue 1 og fanger oppmerksomheten til toppklubbene i Premier League. Hørt det før? Nå er det Divock Origi som følger suksessoppskriften til Eden Hazard. Men foreløpig er ikke Chelsea kommet på banen. I stedet er det Liverpool og Arsenal som følger 18-åringen tett. Origi har scoret fem mål i Ligue 1 denne sesongen. Liverpool-manager Brendan Rodgers følger også nøye med Bayer Leverkusen-duoen Julian Brandt og Son Heung-min, skriver Daily Mail.

En annen som står på ønskelisten til både Liverpool og Arsenal er Fiorentina-vingen Juan Cuadrado. Kolombianeren har også vært ønsket av Bayern München. Men ifølge Daily Star så er nå Liverpool favoritter til å sikre seg 25-åringen.

Tidligere i uken fikk Arsenal klar beskjed fra Bayern München-ledelsen at det var fånyttes å prøve seg på Mario Mandzukic. Men det stopper ikke Arsene Wenger. For med mer penger enn han noen gang har hatt mellom hendene, så tar han det bare som en utfordring. Selv om Olivier Giroud oppdaget tirsdag at han kunne bruke høyrefoten også, og dermed nærmest fremstår som en ny spiller for Wenger, så vil han ha en ny spiss. Og Daily Express skriver at kroaten nå er Wengers førstevalg etter at det ble klart at Diego Costa er så godt som klar for Chelsea.

Costa er ikke den eneste som er ønsket av både Chelsea og Arsenal. Evertons 19 år gamle midtstopper John Stones har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen. I Phil Jagielkas skadefravær, har Stones sørget for at Toffees-forsvaret har vært like pottetett uten kapteinen. talkSPORT hevder at både Chelsea og Arsenal kan komme til å komme med bud på stortalentet denne sommeren.

Men Stones er neppe Chelseas førstevalg når de leter etter en ny midtstopper. Men det kan Arsenals Laurent Koscielny fort være. Franskmannen har hatt en eventyrlig utvikling etter at han fikk Per Mertesacker som makker, og hans agent Stephane Courbis forteller nå til Le 10 Sport at han er blitt kontaktet av Manchester United, Chelsea, Bayern München, Barcelona og Monaco med spørsmål om Koscielny kan være interessert i å spille for dem. Det kunne gitt grobunn for en svært så lukrativ auksjonsrunde for The Gunners, men nyrike nordlondonere trenger ikke lenger å selge sine beste spillere hver sommer, og er neppe interessert i å la 28-åringen forlate Emirates, selv om de kunne fått en rekordsum for ham.

Mauro Icardi har skapt overskrifter både på og utenfor banen i det siste. Ikke bare er han en talentfull spiss, som har begynt å vise potensialet sitt for Inter. Men han stjeler gjerne bestekompisens kone og latterliggjør ham både på banen og sosiale medier. Icardi ydmyket Maxi Lopez ved å score og gjøre narr av sin tidligere kompis da Inter slo Sampdoria, for så å legge ut bilde av Lopez' unger i Inter-drakt med Icardi på ryggen dagen etter. Nå skal Tottenham være interesser i den 21 år gamle argentineren, men dersom han forlater Nerazzurri, kan det virke som om han er mer interessert i å gå i det som virker å være verdens beste spisskole for tiden, nemlig i Atletico Madrid, skriver talkSPORT.

Tottenham brukte mye penger i fjor sommer. Veldig mye penger. Nå skal det tydeligvis ryddes opp i stallen. Men det er ikke nødvendigvis den nye gjengen som skal vekk. Jan Vertonghen har ikke lagt skjul på at han vil prøve seg i Champions League, og nå skriver Fichajes at belgieren nå kan havne i Napoli. Samtidig får Spurs den sveitsiske landslagsspilleren Valon Behrami i bytte.

En annen som kan være på vei bort fra White Hart Lane er Sandro. Hans tidligere klubb Internacional ønsker å hente ham hjem til Brasil. Og ifølge Lancenet skal han ikke være helt uvillig til å flytte på seg.

Det er lite trolig at Jake Livermore har noen fremtid i Tottenham. Midtbanespilleren har vært på lån til Hull denne sesongen, og gjort sine saker bra. Fungerende manager Tim Sherwood ønsket å hente ham tilbake, men ettersom Sherwood trolig er ferdig i klubben og i stedet kan kjøpe seg sesongkort på Emirates Stadium, så virker også fremtiden til Livermore mer usikker. Hull ønsker å gjøre overgangen permanent, men Daily Mirror skriver at West Ham og Stoke har også vil ha 24-åringen.

Så lenge lønnen har vært stor og på konto hver måned, så har Joleon Lescott funnet seg i å sitte på Manchester Citys innbytterbenk. Setene på Etihad Stadium er både myke og gode. Men til sommeren går kontrakten til den tidligere Everton-midtstopperen ut, og det har lenge vært spekulert i en overgang til tyrkiske Besiktas. Men nå kan det bli tyrkisk kamp om 31-åringen. For Football Direct News skriver at Galatasaray har kastet seg inn i kampen om Lescott. 

At Nicolas Anelka kanskje ikke er helt til å stole på, overrasker vel neppe mange. I forrige uke gikk klubbledelsen i Atletico Mineiro ut og skrøt av at de hadde sikret seg franskmannen. Klubben skulle stille med et skikkelig vintage dreamteam med Ronaldinho og Anelka på topp. Men 35-åringen dukket ikke opp til kontraktssigneringen fordi han måtte delta på en muslimsk ungdomsleir i Kuwait først. Og nå sier Atletico-direktør Eduardo Maluf at det ikke blir noe av avtalen, skriver Sky Sports.