Passasjerskip med 475 om bord er forlist utenfor Sør-Korea

Minst to er så langt meldt omkommet og hele 290 er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Redningsmannskaper jobber på spreng med å lokalisere savnede passasjerer fra en synkende ferje utenfor Sør-Korea.

Ferja er nesten fullstendig under vann, og man frykter at mange har druknet eller er fanget inne i skipet.

Ifølge The Korea Herald er så mange som 290 personer savnet. 107 er ennå ikke gjort rede for.

Kystvakten opplyser ifølge Wall Street Journal at bare 164 passasjerer er reddet.

KANTRET: Et sørkoreansk politihelikopter bidrar i redningsaksjonen ombord på Sewol. FOTO: REUTERS
KANTRET: Et sørkoreansk politihelikopter bidrar i redningsaksjonen ombord på Sewol. FOTO: REUTERS

To personer er så langt funnet omkommet om bord på ferja, en 22 år gammel kvinne som arbeidet på båten og en mannlig student. En annen er funnet død. 

Av de 470 passasjerene er 325 skoleelever og 14 lærere. 72 av elevene og to av lærerne er reddet.

Studenten Lim Hyung-min forteller til den lokale TV-stasjonen YTN at han kastet seg i vannet med redningsvesten på. Sammen med flere andre studenter svømte han til nærmeste redningsbåt.

– Fergen ristet og krenget. Alle snublet og dultet borti hverandre. Noen mennesker blødde. Vannet var iskaldt, men jeg nølte ikke. Jeg svømte det jeg maktet fordi jeg ønsket å leve, sier han ifølge nyhetsbyrået AP. 

En passasjer om bord på skipet antydet at fergen traff et rev på grunn av tykk tåke. Det lokale meteorologiske kontoret har sagt at området var klart, med synlighet på cirka 20 kilometer.

En annen passasjer sier til TV-kanalen YTN at han er sikker på at folk ikke rakk å komme seg ut før fartøyet sank. Ferja ble ifølge Kim Seong-mok raskt fylt med vann, noe som førte til at mange ikke rakk å komme seg til nødutgangene. Han hørte ikke noen meldinger over høyttaleranlegget om evakuering. 

Skoleelevene skulle på en tur til Jeju, og entret ferja tirsdag kveld. 90 familiemedlemmer fulgte nyhetssendingene onsdag fra gymsalen onsdag i byen Ansan utenfor Seoul.

– Nå hører jeg at passasjerer, noen av dem også studenter, fortsatt er fanget inni den forliste ferja, sier tanten til en av elevene som var med på turen.

– Jeg har ringt mobilen hans gjentatte ganger, men ingen svarer. Kanskje har han mistet mobilen i havet. Jeg håper at han er ok, sier tanten Kang Eun-gyung ifølge Wall Street Journal. 

TV 2 følger saken.