UTSATT: Onsdag morgen blir det tatt en ny vurdering, etter at søket etter de fire savnede mennene i Sunndal ble avbrutt på grunn av rasfare. Billdet er tatt da leteaksjonen startet mandag kveld. 
Foto: Inge Nordvik / NTB scanpix
UTSATT: Onsdag morgen blir det tatt en ny vurdering, etter at søket etter de fire savnede mennene i Sunndal ble avbrutt på grunn av rasfare. Billdet er tatt da leteaksjonen startet mandag kveld. Foto: Inge Nordvik / NTB scanpix

Slik skal de prøve å finne de fire savnede mennene 

SUNNDAL/OSLO (TV 2): Politiet håper nattefrosten kan stabilisere området slik at det blir forsvarlig å fortsette letingen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Arbeidet med å fly inn bakkemannskaper med redningshelikopter har startet onsdag morgen. Seks personer fordelt på to grupper skal søke på forskjellige steder i leteområdet.

VURDERE: Redningsmannskaper fra alpin redningsgruppe skal onsdag morgen vurdere området. 
Foto: Inge Nordvik / NTB scanpix
VURDERE: Redningsmannskaper fra alpin redningsgruppe skal onsdag morgen vurdere området. Foto: Inge Nordvik / NTB scanpix

– Vi gjør en fortløpende vurdering av forsvaligheten. Dagen gryr og temperaturen stiger, så sikkerheten vil vurderes fortløpende, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til TV2. 

Onsdag morgen skal bakkemannskaper bevege seg opp i terrenget i Sunndalsfjella. Tirsdag måtte den alpine redningsgruppen trekke ned fra fjellet på grunn av stor skredfare.

Lensmann Arnfinn Fuglevåg sier til Adressa at de vil prøve å fly inn to personer fra den alpine redningsgruppen til stedet. De har god kompetanse på skred og kan vurdere om det er trygt å ta seg inn dit.

Det endte trolig i en tragedie for de fire mennene som dro ut på fjelltur i Sunndalsøra. Politiet har fanget opp signaler fra flere sendere i et område der et stort skred har gått, og regner med at alle de fire ligger under snømassene. 

Håper på kald natt

Politiets innsatsleder Espen Bakk sier til TV 2 at sjansene for at de finner noen overlevende er minimal. 

– Den kritiske fasen for et snøskred er i begynnelsen, og det har dalt noe voldsomt i løpet av dagen, sier Bakk.

Nattefrosten vil kunne stabilisere området slik at det blir forsvarlig å ta seg inn i det populære turområdet.

–Vi håper på en kald natt, og det vil kunne hjelpe oss i morgen tidlig. 

Kommunen sterkt preget

Ordfører i Sunndal kommune, Ståle Refstie, forteller til TV 2 at området der de fire mennene nå er savnet, er et populært turområde for skientusiaster.

– Som mange områder i denne kommunen så er det et bratt fjellterreng, som innimellom kan være rasutsatt. 

Han sier at det spesielle med området er at det er veldig populært startområde for diverse fjellturer og toppturer. 

– I fjellområdene her er det i perioder åpenbar skredfare, men kjentfolk kjenner som regel til det.

Lokalsamfunnet er ifølge Refstie sterkt preget av situasjonen.

– Dette kom veldig brått og uventet på oss alle sammen, og vi føler veldig med familie, slekt og venner til de som nå er savnet. Vi bor i en fjellkommune og lever med fjellene, og dette er en risiko vi tar inn over oss.