DROPPER VM: Patrick Thoresen har gitt Roy Johansen beskjed om at han dropper VM. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
DROPPER VM: Patrick Thoresen har gitt Roy Johansen beskjed om at han dropper VM. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Patrick Thoresen dropper VM

SKA-stjernen har bestemt seg for å takke nei til å bli med ishockeylandslaget til VM i Hviterussland i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter landslagstrener Roy Johansen overfor NRK.

Overfor TV 2 Sporten forrige uke gikk Johansen langt i å antyde at han var klar over at Patrick Thoresen kunne komme til droppe VM.

– Det legger ikke jeg meg oppi. Patrick har sikkert sine grunner til det, men det vet ikke jeg hva er, sa Johansen.

Thoresen signerte nylig en ett års forlengelse av avtalen med SKA St. Petersburg, til en verdi av omkring 20 millioner kroner.

Mangler motivasjon
31-åringen er tidenes poengplukker i KHL, men har hatt en sesong preget av skader.

Mye reising, hensynet til familien og en sliten kropp er de viktigste årsakene til at Thoresen sliter med å hente fram den motivasjonen som skal til.

Det er også uvisst om og når Zuccarello Aasen vil slutte seg til landslaget som forbereder seg til mesterskapet i Hviterussland. New York Rangers møter sannsynligvis Philadelphia Flyers i kvartfinalen i Eastern Conference som begynner onsdag.

Zuccarello Aasen usikker
– Det er en stor usikkerhetsfaktor selvfølgelig, men vi håper å få med ham og det betyr jo at Rangers må bli slått ut før VM starter for at det skal bli aktuelt. Mats er en type som bidrar 100 % og ser verdien i at norsk hockey holder seg i a-pulja, sa landslagssjef Roy Johansen til TV 2 Sporten forrige uke.

Selv er Zuccarello usikker på VM-deltakelsen.

– Det kan jeg ikke svare på nå, jeg skal spille sluttspill. Man har jo lyst til å gjøre det bra, men om jeg skal spille VM, det vet jeg ikke, sier han til TV 2. 

Mandag kom det mer dårlig nytt for landslagssjef Roy Johansen, som nå holder på å forberede Norges tropp til VM i Hviterussland i mai.

Olsen måtte trekke seg
Løperen Mats Rosseli Olsen, som til daglig spiller for Frölunda, hofteopereres mandag. I en twitter-melding sier 22-åringen at an nå ser frem mot neste sesong.

Via SMS til TV 2 forteller han at han er lei seg for å miste VM.

– VM er jo noe av det morsomste å være med på å spille, så det er ikke noe kult at det glipper i år. Spesielt nå, hvor det føles som det er første året jeg har vært ordentlig inne på laget og kom til å få spille mye, sier Mats Rosseli Olsen.