– Kennys lederskap mer inspirerende enn hvert mål som er scoret

Brendan Rodgers hedret ofrene Hillsborough-tragedien med en gripende tale om Liverpool og Kenny Dalglish.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hele Brendan Rodgers' følelsesladde tale til de etterlatte i videovinduet øverst!

25-årsmarkeringen for de 96 omkomne etter Hillsborough-tragedien ble svært følsesladd for de fremmøtte på Anfield.

Etter en gripende seremoni der hvert navn på ofrene ble lest opp, entret først Evertons manager Roberto Martinez talerstolen.

MINTES OFRENE: Evertons  Roberto Martinez, og Liverpool-spillerne Steven Gerrard, Daniel Agger og Luis Suarez.  AFP PHOTO / PAUL ELLIS
MINTES OFRENE: Evertons  Roberto Martinez, og Liverpool-spillerne Steven Gerrard, Daniel Agger og Luis Suarez.  AFP PHOTO / PAUL ELLIS

– Hvordan kan noen dø mens de ser på spillet dere alle elsker? Det er ikke rett, det er ikke rettferdig. Det som skjedde i etterkant var heller ikke riktig eller rettferdig. Å måtte kjempe for menneskene dere mistet må ha vært hjerteskjærende, mente Martinez.

Og slo fast:

– I over 25 år har dere jobbet for rettferdighet. Dere har fått respekt, og jeg trenger ikke å si at Everton er med dere, for det vet dere, sa Martinez.

HYLLET DALGLISH: Brendan Rodgers hedret Kenny Dalglish for sitt lederskap i en mørk tid.
HYLLET DALGLISH: Brendan Rodgers hedret Kenny Dalglish for sitt lederskap i en mørk tid.

Kort tid etterpå gikk Brendan Rodgers frem. Han startet sin tale med å takke Martinez for noen «vidunderlige ord». 

– Ledet oss i en mørk tid
Deretter trakk han frem betydningen Kenny Dalglish har hatt og hadde for klubben etter Hillsborough-tragedien for nøyaktig 25 år siden.

Dalglish var Liverpool-manager under ulykken 15. april 1989.

– Liverpool var heldige som hadde en mann som deg til å lede dem på en så mørk dag. Det lederskapet Kenny Dalglish viste etter tragedien var mer inspirerende enn hvert mål som er scoret og hvert trofé som er vunnet, sa den nåværende Liverpool-manageren.

– Han har gått foran og kjempet for de 96 vi mistet, konstaterte han.

Rodgers takket samtidig Liverpools supportere.

– Dere har alle stått sammen i 25 år. Kjærligheten dere har vist for menneskene dere mistet inspirerer meg hver dag som manager for Liverpool football club, slo han fast.

– Visste dere hadde rett hele tiden
Andy Burnham, parlamentsmedlem for Labour Party, var den første som krevde full åpenhet rundt hva som egentlig skjedde under den forferdelige tribunetragedien som rammet britisk fotball. 

– For en ære for meg å stå foran dere igjen. For fem år siden endret ting seg. Ikke på grunn av meg, men på grunn av dere. Dere stod ved ofrenes side etter 20 mørke år. Jeg visste at dere hele tiden hadde rett, og at de andre hadde feil, sa Burnham.

– Nå vet hele landet navnet på de 96 fedrene, mødrene, sønnene, brødrene og døtrene dere mistet. Rettferdighet for de 96. Dere har gjort denne byen sterkere og dere har gjort hele landet vårt mer rettferdig, sa han.

Også Burnham hyllet Kenny Dalglish.

– For et lederskap og lojalitet du har vist på ofrenes vegne, sa politikeren med adresse til Liverpools tidligere manager.

Under talen til både Rodgers og Burnham ble Dalglish hyllet med stående applaus av tilskuerne på stadion.

Både familier til ofrene, spillere og fans var tilstede under den gripende seremonien på Anfield. I tillegg til talene ble det også flere musikkinnslag.