Her smiler Evy igjen

Evy Susann Romsdal (47) mistet alt da barndomshjemmet brant ned. Fikk nytt hjem og drømmetur av TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tirsdagens episode av serien «Hjem igjen» på TV 2 fortalte tobarnsmoren Evy Susann Romsdal om den tragiske natten i 2012 da barndomshjemmet i Alta brant ned til grunnen.

Høyere makter

Utrolig nok var verken Evy eller hennes to voksne barn hjemme den natten.

UTBRENT: Slik så barndomshjemmet til Evy ut etter brannen i 2012. FOTO: TV 2
UTBRENT: Slik så barndomshjemmet til Evy ut etter brannen i 2012. FOTO: TV 2

– Det var kanskje en mening med det. At høyere makter var inne i bildet, forteller Evy til TV 2.

I programmet blir husene til mennesker som har mistet hjemmet sitt i brann bygget opp igjen og et team designere skal forsøke å gjenskape hjemmet slik det var før brannen.

– Hvordan har det gått i det nye huset?

– Det går fint i dag men det tok lang tid før jeg følte meg helt hjemme. Det var først rundt juletider at jeg begynte å trives i huset, innrømmer Evy til TV 2.

Tenker på brannen hver dag

Fortsatt preges familien av brannen.

– Det går bedre men tankene om brannen er der hver eneste dag. Jeg kan se på øynene til Kevin (21) at han fortsatt synes det er trist å snakke om det som skjedde.

På slutten av programmet fikk Evy en veldig spesiell overraskelse av TV 2. Et motorsykkeltur på den berømte Route 66 i USA.

– Det var helt fantastisk! Jeg kjøpte en Harley for noen år siden og har drømt i mange år om å få kjørt på Route 66. Men det koster veldig mye penger og jeg har aldri hatt råd til noe slikt.

Helikoptertur over Grand Canyon

Motorsykkelturen Evy fikk av TV 2 har hun allerede vært på.

– Det er den fineste ferien jeg noensinne har hatt. Vi kjørte i 18 dager helt fra Chicago til Los Angeles. 450 mil og en opplevelse for livet. Spesielt husker jeg Grand Canyon der vi også fikk en uforglemmelig tur med helikoptertur. Det var godt å komme bort fra bekymringer og uro etter brannen og bare få lov til å leve igjen, forteller en fornøyd Evy til TV 2.

Det ble også en «Route 66»-tatovering på Evy da hun besøkte Las Vegas.

«Hjem igjen» kan du se hver tirsdag kl 20.00 på TV 2.