KARAKTER I SERIEN: Morten Ramm spiller politietterforskeren «Kenneth Berg» i påskekrimserien «Toget». Ramm har hentet navnet til karakteren fra Tønsbergs lokale politimann Kenneth Berg (t.h.) Foto: TV 2/Kiril Haberg Allum, Tønsbergs Blad
KARAKTER I SERIEN: Morten Ramm spiller politietterforskeren «Kenneth Berg» i påskekrimserien «Toget». Ramm har hentet navnet til karakteren fra Tønsbergs lokale politimann Kenneth Berg (t.h.) Foto: TV 2/Kiril Haberg Allum, Tønsbergs Blad

Morten Ramm tar hevn på lokal politimann i TV 2s-påskekrim

Morten Ramm har ikke glemt den gamle fotballspøken.

Humorduoen Morten Ramm og John Brungot har laget påskekrimserien «Toget - På sporet av en morder».

I serien møter man blant annet politimannen «Kenneth Berg» - inspirert av et lokalt navn fra Ramms hjemsted Tønsberg, slik Tønsbergs Blad omtalte mandag.

– Morten har sagt at det var meg han hadde i tankene da han skulle navngi politimannen i serien. Men hvordan han fremstår i serien gjenspeiler heldigvis ikke meg, forteller Kenneth Berg, leder for operativ seksjon FOE i Vestfold politidistrikt, til TV 2.

– Veldig ålreit fyr

Seriens «Kenneth Berg» er en suspendert politietterforsker med overdrevent høye tanker om seg selv, i hvertfall når det kommer til det kvinnelige kjønn.

Morten Ramm kan bekrefte at karakteren er et stykke unna den virkelige personen.

– Kenneth som jeg kjenner er en veldig ålreit fyr. Hadde han vært noe lik seriens «Kenneth Berg» hadde han ikke vært leder i politiet, forsikrer Ramm overfor TV 2.

Hevner fotballspøk

Kenneth Berg og Morten Ramm kjenner hverandre fra tidligere, og Berg er ganske sikker på hva som er bakgrunnen for navnebruket. 

– Vi kjenner hverandre fra tidligere, og det har blitt litt fleip oss i mellom opp gjennom. Dette er nok hans måte å ta igjen på, tilføyer Berg, og henviser til en hendelse der Ramm trodde han skulle bli intervjuet av lokal media på grunn av sitt fotballtalent, men det viste seg å være en spøk fra Berg sin side.

– Jeg var 20 år og toppscorer i 3. divisjon, og tenkte det var naturlig at lokal media kunne lage en sak. Så jeg møtte opp på fotballbanen med ball i hånda, og var i grunn litt stolt. Jeg ble fort jekket ned da jeg så Kenneth stå bak kiosken og knise, utdyper Ramm.

– Må tåle såpass

At det nå er «pay-back time» synes Berg bare er morsomt.

– Jeg vet at han bruker lokale Tønsberg-navn i sine produksjoner. Dette er bare humor, og jeg må tåle såpass, sier han.

Ramm har tidligere latt Tønsberg-DJ-en Thomas Giebelhausen inspirere karakteren «DJ Dan» i «Torsdag kveld fra Nydalen».

Visste ingenting på forhånd

På forhånd hadde Berg ingen anelse om at han denne påsken skal være navnebror til en av seriens karakterer. Det fikk han vite gjennom rykter på jobb.

– Jeg er nær kollega av svigerfaren til Morten, og det var gjennom de kanalene at jeg fikk høre at noe var på gang, sier han lattermildt.

Ramm har pratet med Berg i ettertid, og det er ingen sure miner.

– Det er ikke noe stress. Han synes det er gøy, sier komikeren.