NORSK JUBEL: Cecilia Brækhus kan sikkert snart vifte med flagget også her hjemme i Norge.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NORSK JUBEL: Cecilia Brækhus kan sikkert snart vifte med flagget også her hjemme i Norge. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Brækhus godt i gang med planene om kamp i Norge

I dialog med Telenor Arena om historisk kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen (TV 2): Mye tyder på at Cecilia Brækhus bokser i Norge mot slutten av året. Rådgiverne hennes skal være i gang med å sondere og planlegge det som vil bli en historisk boksekamp her hjemme.

- Vært på befaring

TV 2 har vært i kontakt med kilder som mener at det er holdt av potensielle datoer i Telenor Arena, og at man kun venter på grønt lys fra politikerne. Ingen vil bekrefte dette. Verdensmesteren fra Bergen har gitt beskjed om at hun ønsker seg et skikkelig "show" når hun entrer ringen i Norge - hvor proffboksing har vært ulovlig siden 1981.

- Dette er i så fall mer enn jeg vet. Det jeg kan si er at det er stor interesse fra store arenaer om å få arrangere boksekamper med Cecilia, sier rådgiver Rune Brynhilden.

- Men dere har vel gjort sonderinger og sjekket markedet?

- Det kan godt hende. Vi er et stort team, svarer han.

Uansett bekrefter Telenor Arena dialog med teamet rundt Brækhus.

- Det er korrekt at vi har hatt flere på befaring på arenaen med personer som ønsker en Brækhus-kamp i Telenor Arena, sier salgssjef Marcia Titley til TV 2.

Kamp og musikk

Brækhus sitt nye team består av Brynhildsen og advokatene John Christian Elden og Morten Andreassen. Sistnevnte er også manager for musikkgruppen Karpe Diem. Etter det TV 2 erfarer er han i gang med å vurdere artister som kan opptre i kombinasjon med Brækhus sin kamp for å gi publikum en skikkelig helaften.

Den mektige trioen er ennå ikke kjent for å ha slått seg frem som bokse-promotører, så det spørs om de klarer å sette sammen en liste med 10-12 kamper, noe som er vanlig på store boksestevner. Trolig blir det derfor musikk, underholdning og Brækhus som skal trekke folk til Telenor Arena.

- Fra arenaens side er vi ikke i tvil om at en kamp med førstedamen vil fylle hele arenaen, sier salgssjefen på Fornebu.

Tar kontroll over pengestrømmen

Det snakkes om at en slik historisk begivenhet kan samle opp mot 15-20 000 tilskuere. Det gir helt andre inntekter til Brækhus og hennes rådgivere sammenlignet med det hun har fått for å gå kamper i Danmark under Sauerland. Team Brækhus får kontroll over arrangementet med billetter og egen TV-avtale - og muligens en pengesekk som frister potensielle motstandere. Holly Holm, Anne Sophie Mathis og Alejandra Oliveras har den siste tiden vært nevnt som spennende utfordrere.

- Vi må jo vente til poltikerne gir klarsignal før vi kan gjøre noe som helst, sier Rune Brynhildsen.

Også Oslo Spektrum kan være en arena for boksing i fremtiden.

- Vi ville vært veldig interesserte. Jeg tror vi skulle fått plass til 10 000 tilskuere på en slik kamp, sier Wiggo Schie, adm. direktør i Oslo Spektrum.

Poltikk og konflikt
Men ennå skal man gå noen runder før Brækhus kan komme hjem. For to uker siden gjorde hun det klart at hun ikke vil forlenge sin avtale med Sauerland, men tyskerne mener kontrakten varer i ett år til. I verste fall ender saken i en rettsal.

Også er det en politisk prosess. Stadig er proffboksing forbudt i Norge, men dette står for fall. I forrige uke sendte Kulturdepartementet ut et forslag om å oppheve forbudet mot proffboksing og endre forskriftene i knockoutloven. Høringsfristen er satt til 27.mai.

- Jeg synes det er strålende at vi har politikere som tar til vettet, og som tør å stå ved sine løfter. Men jeg avventer likevel litt før jeg spretter sjampisen. Saken skal tross alt ut på høring og behandles ordentlig politisk før et eventuelt vedtak fattes. Likevel er det en gledens dag for alle oss som er glade i boksesporten, sa Brækhus til TV 2 da.

Telenor Arena følger tvistene tett:

- Managementet til Brækhus synes uavklart, men vi holder en direktedialog med henne via hennes nærmeste. Det andre er at boksing fortsatt er forbudt i Norge. Vi er spente på høringen og den videre politiske behandlingen, sier Titley i Telenor Arena.