Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

– Denne dagen handler om så mye mer enn fotball

Søndag gråt Steven Gerrard for ofrene etter Hillsborough-tragedien. I dag minnes en hel by de 96 omkomne. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steven Gerrard tok til tårene etter seieren over Manchester City. Han tenkte på ofrene i tribunetragedien på Hillsborough.

Tirsdag er det 25 år siden 96 personer mistet livet under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest på Hillsborough stadion i Sheffield.

Et av ofrene var Gerrards 10 år gamle fetter Jon-Paul Gilhooley.

Denne sesongen kjemper Liverpool om seriegull, og søndag tok rødtrøyene en sterk 3-2-seier over gullrival City. Etter kampen klarte ikke Gerrard å holde tilbake tårene, og nå forklarer kapteinen hvorfor.

– Grunnen til at jeg ble så emosjonell var datoen for kampen. Det var ikke bare fordi det var en stor kamp i sesongen vår. Det var også fordi denne uken handler om så mye mer enn fotball for alle som assosierer seg med Liverpool. Det er følelsesladet for så mange mennesker, forteller Gerrard, ifølge Sky Sports.

– Jeg snakker på vegne av alle når jeg sier at seieren er dedisert til alle ofrene og fra Hillsborough og familiene deres, sier Liverpool-stjernen.

På Anfield ble det tradisjonen tro bli arrangert en minnesermoni for de 96 omkomne. Både familier, spillere og fans var tilstede. Nærmere 25 000 mennesker deltok på sermonien. Der vil også Liverpool-manager Brendan Rodgers og Everton-manager Roberto Martinez. Begge skal også si noen ord under seansen. Det samme vil Andy Burnham, parlamentsmedlem for Labour Party, gjøre. 

Se minnemarkeringen fra Anfield i videovinduet øverst på siden!

Ordføreren i Liverpool, Joe Anderson, har også bedt om at hele byen samler seg for å minnes Hillsborough-ofrene. Han har blant annet bedt om at det avholdes ett minutts stilhet klokken 15.06 lokal tid - tiden da semifinalen på Hillsborough ble stoppet. 

Kirkeklokker i byen vil også slå 96 slag for å hedre de omkomne. (@NTB)