Yann-Erik de Lanlay måtte ha hjelp etter å ha falt om i DnB Arena. Foto: TV 2.
Yann-Erik de Lanlay måtte ha hjelp etter å ha falt om i DnB Arena. Foto: TV 2.

Viking-profil til sykehus etter å ha falt om på Oilers-kamp

Yann-Erik de Lanlay kjørt til sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DNB Arena/Bergen (TV 2): Det var etter den andre perioden i sluttspillsfinalen mellom Stavanger Oilers og Vålerenga at Viking-spiller Yann-Erik de Lanlay falt om i DnB Arena.

21-åringen besvimte, men kom etter hvert til hektene igjen. De Lanley klarte å ta seg til ambulansen, men etter en sjekk ble det bestemt at han skulle bli kjørt til sykehus for observasjon. 

– Epilepsilignende anfall
Viking-trener Kjell Jonevret er informert om hendelsen av klubbens fysioterapeut. Han sier at de Lanley har hatt epilepsilignende anfall tidligere, men unggutten har hatt god kontroll de siste årene med riktig kosthold og nok søvn.

– Ingen grunn til bekymring. Tipper han er med oss på trening i morgen, sier Jonevret.

Vikings fysioterapeut Halvard Øen Grova bekrefter at Vikings kantspiller er sendt til legevakten for videre undersøkelser.

– Han fikk et illebefinnende og ble kjørt til legevakten for sjekk og videre undersøkelser. Med tanke på tilstanden han var i, så går det bra med ham nå. Men vi må ta noen flere undersøkelser før vi vet noe mer, sier Grova til TV 2 Sporten.

Avventer videre undersøkelser
– Var det et epilepsilignende anfall han fikk?

– Det vet jeg ingenting om for øyeblikket. Jeg må først snakke med legene som har undersøkt ham og Yann selv før jeg kan si noe mer om det. Jeg vet ikke hvor lenge han skal undersøkes på sykehuset, men trolig blir han sendt hjem i løpet av kvelden, svarer han.

– Kan han være lenge ute av spill?

– Det er vanskelig å si noe om nå. Jeg tror vi gir ham fri på tirsdag og så må vi avvente litt med tanke på de undersøkelser som er foretatt. Mer kan jeg egentlig ikke si om saken nå, konstaterer Grova.

De Lanlay har tre landskamper for Norge og har vært en av Vikings beste spillere under sesongstarten i Tippeligaen.