FALT 15 METER I SILO:
Kompisens ryggsekk reddet livet til Ole Johan (12)

TRONDHEIM/MELDAL (TV 2) Ole Johan Volden Sletvold overlevde et fall på 15 meter i en nedlagt silo. Tolvåringen er sikker på at kameratens ryggsekk reddet livet hans.

– Hadde det ikke vært for den sekken, så tror jeg ikke at jeg hadde vært her nå, sier den reflekterte 12-åringen to dager etter ulykken som kunne blitt fatal.

Sammen med tre jevnaldrende kamerater var de på oppdagelsesferd på Løkken verk i Meldal, da han falt om lag 15 meter ned på betonggulvet i en silo. Han landet oppå ryggsekken til kameraten Marcus Johannessen Ydse, som mandag besøkte ham på St. Olavs hospital i Trondheim.

– Jeg er bare sinnssykt glad for at Ole er her nå – at han ikke er borte, sier Marcus.

BAKGRUNN: Gutt falt ned i silo i nedlagt gruveanlegg

Ole Johan lå på bunnen av siloen i fire timer før redningsmannskapene klarte å berge ham ut.  

– Mens jeg var i luften så tenkte jeg bare at «jeg tror jeg dør». Så har jeg sikkert ikke besvimt før jeg traff gulvet, forteller han til TV 2.

På mirakuløst vis slapp han fra ulykken med to brudd i ryggen, brist i fingeren, kutt i hodet og kraftig hjernerystelse.

SUPERSEKKEN: Kompisen Marcus kom mandag på sykebesøk til Ole Johan. Han hadde med seg sekken som trolig berget Ole Johans liv.
SUPERSEKKEN: Kompisen Marcus kom mandag på sykebesøk til Ole Johan. Han hadde med seg sekken som trolig berget Ole Johans liv.
Det tok fire timer å få Ole Johan ut fra siloen.
Det tok fire timer å få Ole Johan ut fra siloen.

Brannvesenet i Meldal var likevel forberedt på det verste da de rykket ut til ulykkesstedet.

– Dette vil jeg kalle et mirakel. I 99,9 prosent av slike tilfeller tror jeg man ville mistet livet eller blitt invalid, sier brannsjef Ove Smeplass.

Ole Johan og kameratene klatret inn gjennom en åpen dør på taket av siloen.

– Det var helt åpent. Det var ikke sikret noe sted, sier han.

Meldal kommune vil nå skjerpe sikkerheten ved det nedlagte industriområdet.

– Fabrikkanlegget er ikke bemannet. Det har stått til forfall siden nedleggelsen i 1987. Da blir det farligere og farligere med årene, sier brannsjefen.