SATT INN I SØKET: Helikopter har blitt satt inn i søket etter de fire personene som er savnet på fjellet. FOTO:  RAGNE RIISE / TV 2
SATT INN I SØKET: Helikopter har blitt satt inn i søket etter de fire personene som er savnet på fjellet. FOTO:  RAGNE RIISE / TV 2

Fire personer savnet i Sunndalsfjella

Politiet har gjenopptatt søket etter at fire personer ble meldt savnet i Sunndalsfjella i Møre og Romsdal mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søket er i gang igjen tirsdag morgen, etter at fire menn ble meldt savnet i Sunndalsfjella i Møre og Romsdal mandag kveld.

Politiet valgte å avslutte søket midlertidig over natten på grunn av dårlig vær og mangel på lys, men klokken 06.15 uttalte politiet til TV 2 at søket var i gang igjen.

– Det er bedre forhold i dag enn i går, og det skal bli enda bedre utover dagen, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen til TV 2.

– Ingen hytter i området

Redningshelikopter vil bli sendt inn i området, mens Romsdal Alpine redningsgruppe søker på bakken. 

Utover dette er det ingenting nytt og melde om fra i går, ifølge Sivertsen.

– Kan de ha tatt seg inn i en hytte?

– Det er ingen hytter i området. Det er veldig bratte fjellsider, sier Sivertsen.

De fire som er savnet beskrives som «veldig fjellvant». Alle er menn i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene, som var på tur i en gruppe på seks personer. 

Vekslende vær

De fire mennene hadde avtale med de to andre om å møtes klokken 15.00 på en gård, men møtte ikke opp og har heller ikke gitt beskjed.

– Været i området er svært dårlig, sa operasjonsleder Kjell Biesmanns til TV 2 mandag. 

I tillegg til været, er terrenget i området svært bratt og ulendt. De siste dagene har det falt en over halv meter nysnø i området, og skal være stor fare for snøskred.  

Helikopteret lette mandag i området hvor det antas at de fire personene er, men politiet sier at forholdene gjør det vanskelig. 

– Det er ikke for alle og enhver å ferdes der oppe nå. Været kommer og går, sier Biesmanns til TV 2.