BLIR I GODSET: Martin Ødegaard, som ble tidenes yngste Tippeliga-spiller med sine 15 år og 117 dager, i aksjon under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Aalesund på Marienlyst stadion søndag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BLIR I GODSET: Martin Ødegaard, som ble tidenes yngste Tippeliga-spiller med sine 15 år og 117 dager, i aksjon under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Aalesund på Marienlyst stadion søndag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Martin Ødegaard (15) skriver kontrakt med Godset

Pappa bekrefter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2 Sporten):  Med sine 15 år og 118 dager ble Martin Ødegaard tidenes yngste spiller i Tippeligaen da han kom inn etter 72 minutter mot Aalesund søndag. 

I dag er ungdomsskoleeleven over hele førstesida av lokalavisa Drammens Tidende, under tittelen «Martin (15) lekte med Aalesund».

Bidro med målgivende
For 15-åringen var strålende da han kom inn på stillingen 0-0, og bidro sterkt til seieren med både målgivende pasning og frekke driblinger. 

Pappa Hans Erik Ødegaard tar seg av alt av kontraktsforhandlinger og andre ting som angår sønnens fotballframtid, og i formiddag var han inne hos sportssjef Jostein Flo. 

Martin Ødegaard har nemlig ikke skrevet proffkontrakt med Godset og kan dermed kun spille to kamper til i Tippeligaen.

Samtidig er han ettertraktet hos flere europeiske storklubber – men overfor TV 2 Sporten slår pappa Ødegaard fast at sønnen blir i Drammen. 

– Han blir i Godset. De har ikke fått en underskrift ennå, men jeg og Jostein har hatt en god dialog hele tida. Det at han ikke har hatt proffkontrakt har vært helt udramatisk. Det viktigste er at han får et bra sportslig opplegg, sier han. 

Nedringt av agenter
Det er grunnen til at faren ikke ønsker å overlate noe av kontrollen over 15-åringens fotballframtid til en agent, selv det ikke akkurat mangler på tilbud der heller. 

– Alt av agenter i Skandinavia har ringt meg, men for meg ligger det en usikkerhet der. Hva er motivet? Når du er 15 år er du ikke ferdig utviklet som fotballspiller. Det er det Martin skal, det er det som er fokuset. Da tror jeg alle andre ting, som kontrakter, penger og agenter bare virker forstyrrende. Fotballfaglig kan jeg gi bedre støtte og bidrag enn en agent. Derfor holder vi oss unna det, sier han til TV 2 Sporten.