RBK-Dorsin sendte unnskyld-SMS til Shala

– Våknet opp og tenkte «wow, var jeg så nære».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trondheim (TV 2): Mikael Dorsin var bare centimetere unna å gjøre seg selv til en stor syndebukk mot Odd søndag. Etter en duell med Herolind Shala satte Dorsin begge beina ut i retning Odd-spilleren - og bare flaks gjorde at Shala ikke ble truffet i ansiktet.

Sendte SMS til Shala
– Jeg så situasjonen da jeg våknet i dag tidlig og tenkte bare «wow, det var nære». Derfor fikk jeg tak i nummeret til Shala via Frode Johnsen. Jeg ville bare forklare at det ikke var med vilje. Jeg håper han aksepterer det, sier Rosenborg-backen til TV 2.

Til tross for at han hevder det ikke var med vilje, var det en svenske med dårlig samvittighet som våknet opp mandag.

– Ja, det er klart. Jeg vil jo ikke ha et slikt fokus på meg. Jeg vet at enkelte kan synes at jeg sutrer litt på dommeren, at jeg kan være gal i blikket og at jeg både bryter og krangler litt. Det er greit. Men jeg vil ikke ha på meg at jeg har forsøkt å skade noen. Det har jeg aldri gjort i løpet av min karriere, sier Dorsin.

Shala setter pris på at Dorsin sendte ham en SMS for å beklage søndagens hendelse.

– Det er hyggelig. Jeg setter pris på det. Det er bra gjort av Dorsin, sier Shala til TV 2.

Han sier at han ikke fikk med seg det angivelige stemplingsforsøket underveis i kampen, men på TV senere på kvelden.

– Jeg la merke til slaget, sier Shala som oppfatter Dorsin som en sympatisk spiller.

– Det sånt som skjer i kampens hete, sier Shala. 

Mini er bekymret

Dorsin slapp bokstavelig talt billig unna. Han slapp både å havne i boka til dommer Svein Oddvar Moen og å forårsake en skade på Shala.

– Det som skjer er at jeg tror han skal lande på meg når han kommer imot meg. I slike situasjoner blir det litt adrenalin og man reagerer litt forskjellig. Jeg setter opp beina mine for å beskytte meg. Men det er absolutt ikke meningen å sparke mot han, sier Dorsin.

Han får støtte av trener Per Joar Hansen.

– Situasjonen med Mikael er ikke meningen i det hele tatt. Det er det som er sannheten. Det at han sender SMS viser at han ikke mente det, sier Rosenborg-treneren.

TV 2s fotballekspert reagerer:

– Når Dorsin, en av de snilleste guttene i klassen, opptrer sånn, lurer jeg på om det er veldig mye frustrasjon i han og den spillergruppen Rosenborg har akkurat nå, sier Mini.

Kan straffes

Mens Morten Gamst Pedersen havnet i dommerens bok søndag, slapp Dorsin som sagt unna det hele. Til TV 2 Sporten sier dommer Svein Oddvar Moen at han ikke så situasjonen mellom Dorsin og Shala.

Det betyr at han kan straffes i ettertid.

– Normalt sett har juridisk avdeling et møte mandagene der de går gjennom helgens kamper, men jeg er usikker på om de har rukket det i dag. Uansett vil vi først gå ut og bekrefte en sak dersom det faktisk har blitt en sak ut av det, sier informasjonsdirektør Svein Graff i Norges Fotballforbund.