Amaris Jackson fikk en dag hun sent vil glemme. Foto: Twitter.com/WashWizards
Amaris Jackson fikk en dag hun sent vil glemme. Foto: Twitter.com/WashWizards

Kreftsyke Amaris (10) signerte for NBA-klubb

Fikk oppfylt sin aller største drøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amaris Jackson (10) ble diagnostisert med nyrekreft i mai i 2013. Siden den tid har hun gjennomgått to operasjoner og to måneder med cellegift. Etter å ha fullført den hittil siste cellegiftkuren forrige uke, fikk den basketballinteresserte jenten oppfylt sin aller største drøm.

Gjennom «Make-A-Wish»-stiftelsen fikk lille Amaris en drømmedag sammen med NBA-laget Washington Wizards. Hun signerte også en kontrakt på én dag – det gjorde henne til den yngste spilleren i NBAs historie.

– Det var en fin ting å gjøre, ikke bare for henne, men fin ting for våre gutter. Jeg tror guttene hadde et spesielt øyeblikk med henne. Det er alltid godt aldri å ta øynene bort fra det store bildet, sier Wizards-trener Randy Wittman til Washington Post.

– Å jobbe med «Make-A-Wish»-stiftelsen, er viktig for oss. Hva kan være bedre enn å hjelpe en jente oppleve drømmen sin, sier Wizards-eier Ted Leonsis.

Som en del av dagen sammen med Wizards fikk Jackson være med på oppvarming før kampen mot Milwaukee, besøke garderoben og lede laget ut på parketten. Jackson fikk også trene sammen med favorittspilleren John Wall.

– Det var moro… spennende å møte alle spillerne. Det var kjempebra, sier Jackson.

Jacksons navn ble lest opp først da lagoppstillingen til Wizards ble vist på storskjermen før kampen. 

– Dette er fantastisk. Hun er så glad. Hun holder alt inne, men jeg vet at hun er så glad, sier mamma Parris Jackson til USA Today. 

En ny operasjon venter for Jackson denne uken for å fjerne en liten svulst i lungene. 

Se video fra Amaris' drømmedag her! (ekstern lenke)