Her begynner Harald Bredeli å gråte – igjen

Tok til tårene da han skulle fortelle om da han tok til tårene. Se video!

Det som trolig står igjen som et av Sotsji-OLs mest rørende øyeblikk, var da kommentator Harald Bredeli (53) tok til tårene etter Emil Hegle Svendsens nervepirrende gullspurt.

I programmet «Veien til OL», som vises på TV 2 første påskedag, skjer det igjen.

Når Bredeli skal snakke om hvorfor han knakk sammen i kommentatorboksen i den russiske havnebyen, blir han så emosjonell at han rett og slett må tørke tårene nok en gang. 

Se Bredeli tørke tårene i «Veien til OL» ovenfor!

– Hadde ikke saft igjen i kroppen

Til TV 2 forteller 53-åringen at kroppen går sin egen vei når han er vitne til store idrettsøyeblikk. Det var definitivt også tilfelle under Hegle Svendsens gulløp.

– Jeg holder ikke igjen noen verdens ting. Kropp og sjel bare tar hver sin vei, de forsvinner ut i et annet jeg. Jeg tror ikke jeg hadde saft igjen i kroppen etter den øvelsen. 40 minutter i helspenn. Jeg tror jeg brukte to timer på å krabbe ut av den kommentatorboksen etter den øvelsen. Jeg var helt utslått!

«Lettsippete»

Etter at skiskytteren hadde passert målstreken og sendingen var over, forlot makker Ole Kristian Stoltenberg kommentatorboksen. Det var da tårene fikk fritt utløp. 

– Du sitter der og tenker på hva det er, og da er det så mye følelser ... Da er idrett så vakkert! Når du ser den gleden, og når du ser folk som ... 

Bredeli klarer ikke fullføre setningen, og må tørke tårene fra øyekroken.

– Jeg blir rørt bare jeg prater om det. Jeg er lettsippete, skjønner du! Du skjønner at du griner etter lufta når du nesten begynner å grine bare du prater om det. Da skjønner du at du er et følelsesmenneske! smiler kommentatoren.

– Lett å bli rørt

Bredeli forteller at det er mange tanker som ligger bak de blanke tårene.

– Du lever deg inn i det. Du vet hvor mange treningstimer og hvor mye de har jobbet for å få til dette her. Når de står der og så strekker de hendene i været, og de har nådd målet sitt, da kommer følelsene. Og så blir det en blanding av glede over andre, lettelse over at de kom i mål først, lettelse over at en selv om i mål med jobben. Og du har brukt så mye, da er du et dirrende aspeløv. Og der er det veldig lett å bli rørt og det er lett å komme med en tåre, forklarer han.

Lar seerne bli med i OL-kulissene

I søndagens program møter vi også flere av TV 2s mest profilerte OL-profiler. Med 140 medarbeidere i Sotsji, var OL den største produksjonen i kanalens historie. 

«Veien til Sotsji» viser hvordan det ble jobbet for å lage 1300 timer med TV fra den russiske byen.

Se «Veien til OL» første påskedag (søndag) klokken 19.00 på TV 2.