TIL NEDERLAND: Edvald Boasson Hagen tok seg en velfortjent pust i bakken etter søndagens Paris-Roubaix. Nå har Sky-rytteren bestemt seg for også å sykle Amstel Gold Race.  
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
TIL NEDERLAND: Edvald Boasson Hagen tok seg en velfortjent pust i bakken etter søndagens Paris-Roubaix. Nå har Sky-rytteren bestemt seg for også å sykle Amstel Gold Race. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix

Boasson Hagen kjører Amstel Gold Race

Gjør helomvending og stiller til start i den nederlandske klassikeren. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen har bestemt seg for å sykle søndagens TV 2-sendte Amstel Gold Race i Nederland. Det bekrefter Sky-rytteren til TV 2.

– Laget trenger folk. Så er det et bra løp. Jeg har kjørt bra der tidligere da jeg kjørte VM. Jeg kjenner avslutningen, sier Boasson Hagen.

Under VM i 2012 slo Boasson Hagen til med en solid sølvmedalje etter den knallharde avslutningen opp Cauberg. 

Nå slår han følge med Lars Petter Nordhaug (Belkin) i klassikeren.

– Jeg har visst det i en ukes tid, så jeg har vært forberedt på det. Det blir å kjøre der, før jeg tar noen rolige dager. Så blir det oppladning til Giroen. Det blir bra å ta siste rest nå, sier Boasson Hagen.

26-åringen kjørte inn til 21. plass i søndagens Paris-Roubaix. Det har vært bedring å spore i formen til Boasson Hagen, som også markerte seg under Flandern rundt. Primært blir oppgaven å hjelpe laget i Amstel Gold Race: 

– Men jeg håper å gjøre det bra. Jeg har vist framgang. Formen er der. Jeg håper å kunne hjelpe laget og kanskje få et resultat, sier Boasson Hagen.