TOK KONTAKT PÅ FACEBOOK: Tippeligaens yngste spiller gjennom tidene ble kontaktet av vår kanskje hotteste utenlandsproff for øyeblikket. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
TOK KONTAKT PÅ FACEBOOK: Tippeligaens yngste spiller gjennom tidene ble kontaktet av vår kanskje hotteste utenlandsproff for øyeblikket. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Tippeligaen rundt: Martin (15) fikk Facebook-tips av Mats (19) 

Og Odd hadde byttet ut begge sine to førstevalg som straffeskyttere søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se det tidligere Tippeliga-oppgjøret Sandefjord-Fredrikstad i 1.divisjon på TV 2 Zebra og tv2.sumo i kveld klokken 19.00!

Mange snakker om Strømsgodsets Martin Ødegaard etter helgens Tippeliga-runde, og 15-åringen har blitt sammenlignet med Mats Møller Dæhli etter debuten på norsk fotballs øverste nivå. Til Aftenposten innrømmer også unggutten at han i det siste har vært i kontakt med Cardiff-proffen. 

– Jeg har aldri spilt med eller mot ham. Men i det siste har jeg vært så heldig at jeg har fått snakket litt med ham. Han sendte meg en melding på Facebook, og så har vi snakket litt sammen. Han gir meg gode råd, sa Ødegaard til avisen.

En av Strømsgodsets tøffeste utfordrere til gullet denne sesongen er Molde, og mange har dratt fram Tor Ole Skulleruds brede tropp som et argument for hvorfor nettopp de kommer til å stikke av med den gjeveste medaljen til slutt. Den kommende måneden skal laget fra rosenes by få merke hvor bred troppen faktisk er, med seks kamper på programmet.

– Vi har et veldig tett program fra 2. påskedag og ut mai, så vi kommer til å få bruk for hele troppen, sier Skullerud til lokalavisen Romsdals Budstikkes nettsider.

Irritert Jönsson etter enkelt frispark imot
Til samme avis uttalte også Aalesund-trener Jan Jönsson seg etter søndagens 0-2-tap mot Strømsgodset. Han var mest skuffet over måten de ga bort frisparket forut for den første scoringen.

– Jeg er veldig irritert. Det er en sånn situasjon hvor vi ikke flytter beina raskt nok og kommer på etterskudd. Det er svakt å gi bort det frisparket. Det er nok en situasjon vi vil se på i etterkant, sa han.

Odd hadde byttet ut to straffetakere
Rosenborg fikk sin første seier for sesongen etter 2-0 mot Odd på Lerkendal, men mye kunne vært annerledes dersom bortelaget hadde scoret på straffesparket de fikk tildelt på stillingen 1-0.

Dessverre for gjestene hadde de på det tidspunktet byttet ut både Herolind Shala og Håvard Storbæk, som var førstevalgene til å skyte. Shalas bytte ble sågar foretatt kun to minutter før straffesparket ble bommet på av Elba Rashani.

– Så utrolig typisk. Hele uken har jeg hadde planlagt hvor jeg skulle sette en eventuell straffe. Jeg tenkte på det i det vi fikk straffesparket Jeg klandrer ingen. Alle bommer på et straffespark en eller annen gang, sa Shala til lokalavisen Varden.

Alexander Lund Hansen, som reddet det aktuelle straffesparket, konstaterte etter kampslutt at det var positivt at han var alene i hjemmet for anledningen.

– Dama er heldigvis bortreist, sa keeperen, som reddet returen fra Rashani med nesen og fikk seg en skikkelig nesestyver, til adressa.no.

Viking-spillerne jogget rundt Gardermoen
I lørdagens kamper var det Viking som kunne juble høyest da Jón Dadi Bödvarsson ble matchvinner i sluttminuttene mot Lillestrøm. Etter kampslutt ble flyet deres hjem til Stavanger kansellert, og etter en overnatting på hotellet ved Gardermoen måtte Viking-spillerne ut på joggetur rundt flyplassen søndag.

– De som spilte i går, blir med meg, sa fysisk trener Thomas Pereira, og tok med seg spillerne på joggetur rundt Norges største flyplass, melder Rogalands Avis.

En av sesongens mest iøynefallende bortesvinger kunne man se på Aspmyra i Bodø søndag, der tre mann i hvitt hadde tatt turen helt fra Sogndal for å støtte sine helter. De tre fikk dog ikke valuta for pengene etter 2-4-tap, og etter kampslutt tok en av Sogndals mest sentrale spillere en prat med trioen.

– At tre stykker tar turen til Bodø for å se på oss er veldig sporty, dermed skulle det bare mangle at de får litt oppmerksomhet, sa tomålsscorer Ulrik Flo til Sogn Avis etter kampslutt.