Mats Rosseli Olsen i aksjon under OL for Norge. Nå mister han VM grunnet en hofteskade. 
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
Mats Rosseli Olsen i aksjon under OL for Norge. Nå mister han VM grunnet en hofteskade. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Mats Rosseli Olsen mister VM for Norge

Hockeyspilleren hofteopereres mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kom det dårlig nytt for landslagssjef Roy Johansen, som nå holder på å forberede Norges tropp til VM i Hviterussland i mai.

Løperen Mats Rosseli Olsen, som til daglig spiller for Frölunda, hofteopereres mandag. I en twitter-melding sier 22-åringen at an nå ser frem mot neste sesong.

Via SMS til TV 2 forteller han at han er lei seg for å miste VM.

– VM er jo noe av det morsomste å være med på å spille, så det er ikke noe kult at det glipper i år. Spesielt nå, hvor det føles som det er første året jeg har vært ordentlig inne på laget og kom til å få spille mye, sier Mats Rosseli Olsen.

Han regner med han kan spille kamper igjen om ca tre måneder.

– Det er en skade man får over tid, noe som vokser feil der. Jeg har hatt problemer med den siden slutten av forrige sesong og hele denne sesongen.

Norge kan stille redusert

Norge kan komme til å stille meget redusert til mesterskapet. KHL-proff Patrick Thoresen sliter med motivasjonen og er usikker, mens Mats Zuccarello Aasen kan være opptatt med sluttspill i NHL.

Dersom begge disse er ute av mesterskapet, i tillegg til Olsen, får Norge en utfordring i det offensive spillet, påpeker TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik.

– Da begynner det å bli ganske tynt offensivt, sier han.

– Vi snakker sammen og jeg håper at han (Patrick Thoresen, journ. anm.) vil stille opp. Vi trenger Patrick i overtallsspillet og til å score mål. Vi har få offensive spillere som han og Zuccarello - særlig nå som Marius Holtet er ute for sesongen med hodeskade, sa landslagssjef Roy Johansen nylig til TV 2.

Det er også uvisst om og når Zuccarello Aasen vil slutte seg til landslaget som forbereder seg til mesterskapet i Hviterussland. New York Rangers møter Philadelphia Flyers i kvartfinalen i Eastern Conference som begynner onsdag.

– Det er en stor usikkerhetsfaktor selvfølgelig, men vi håper å få med ham og det betyr jo at Rangers må bli slått ut før VM starter for at det skal bli aktuelt. Mats er en type som bidrar 100 % og ser verdien i at norsk hockey holder seg i a-pulja, beskriver landslagssjefen.