FRYKTET DET VERSTE: Chelsea-ledelsen fryktet nok det verste da Diego Costa begynte å blø på leggen i kamp for Atletico Madrid. Foto: REUTERS/Susana Vera
FRYKTET DET VERSTE: Chelsea-ledelsen fryktet nok det verste da Diego Costa begynte å blø på leggen i kamp for Atletico Madrid. Foto: REUTERS/Susana Vera

Fotballryktene:
– Diego Costa er klar for Chelsea

Og stjernene flykter fra Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem er ditt favorittlag koblet til foran sommerens overgangsvindu?

Det er fortsatt lenge til klubbene får kjøpe nye spillere. Men spekulasjonene er allerede mange i media.

Og alt tyder på at det skal brukes mye penger denne sommeren.

Det var nok flere enn Atletico Madrid-fansen som holdt pusten da Diego Costa ble fraktet av banen på båre etter et stygt sammenstøt med stolpen i møtet med Getafe søndag. For ifølge Metro er Chelsea kommet til enighet med Atletico Madrid-ledelsen om en overgang for brasilianeren som nå er spansk. Nærmere 450 millioner kroner skal overgangssummen ligge på. Og det ville jo vært trist for Jose Mourinho dersom han måtte på nytt ut for å lete etter en «ekte spiss». De finnes det jo som kjent ikke veldig mange av. Men nå er det jo kjent at Costa lett lar seg distrahere av nakne mannerumper, så da spørs det om ikke det blir noen bare stumper på diverse Premier League-tribuner neste sesong.

Agenten til det tyrkiske stjerneskuddet Hakan Calhanoglu uttalte i forrige uke at klienten hans ønsket å ta en sesong til i Hamburger Sport Verein. Men nå hevder The Sun at midtbanespilleren fort kan havne på Stamford Bridge han også. Men Chelsea-fansen skal ikke forvente at han gjør dette hver eneste helg.

Christian Eriksen er i ferd med å slå ut i full blomst for Tottenham. Og hva er vel da mer naturlig enn at han ønsker å prøve seg i en større klubb? Hvorfor bli fullvoksen svane i en liten andedam? Ifølge Daily Express ser dansken på Spurs som et skritt på veien i karrieren. Som alle andre fotballspillere med ambisjoner så ønsker han å spille i Champions League og ikke bare i Europaligaen.

En som allerede nå føler seg klar for å spille fotball med og mot de beste er Hugo Lloris. Og Tottenham ser ikke ut til å ønske å stå i veien for franskmannens ambisjoner. For nå skriver Daily Mirror at Spurs allerede er i gang med jakten på Lloris' erstatter. Ben Foster måtte se ballen forbi seg tre ganger da hans West Bromwich Albion spilte 3-3 mot Spurs på lørdag. Men han viste nok til å havne øverst på klubbens ønskeliste foran sommerens shoppingrunde.

Erik Lamela var selve rosinen i Tottenhams milliardpølse i fjor sommer. Men i stedet for å skyte Spurs til himmels, har den argentinske playmakeren spilt seg selv ut av Argentinas VM-planer. Nå tyder alt på at 22-åringens mareritt på White Hart Lane går mot slutten. Men Tottenham kan nok se langt etter de nesten 300 millioner kronene de la ut for ham. Daily Mail skriver at Roma og Juventus skal være villig til å betale rundt halvparten for å hente ham tilbake til Italia.

En annen som kan være på vei bort fra Nord-London er Olivier Giroud. Den franske spissen har hatt en svært ustabil sesong, både på og utenfor banen. Nå skal Arsene Wenger være lei av en spiss som bruker like mye tid i speilet som på treningsfeltet, og det er ingen tvil om at han er godt trent. Ifølge The Sun skal Arsenal være villig til å lytte til bud på 27-åringen. I likhet med Mourinho, så ønsker nok Wenger seg en «ekte spiss» foran neste sesong. En sånn som scorer mål både titt og ofte.

Det er lite trolig at den spissen heter Stephan El Shaarawy. For hans bror Manuel sier til Radio Crc at 21-åringen spiller for AC Milan også neste sesong, skriver talkSPORT.

Men det kan bli Romelu Lukaku. Belgierens oppvisning mot The Gunners på Goodison park nylig, skal ha overbevist Wenger om at Lukaku nå er moden for større oppgaver. Ifølge Daily Mail skal The Gunners nå være klar for å bla opp 350 millioner kroner for unggutten. Så spørs det om Arsenal kan tilby ham Champions League-fotball neste sesong, eller om Everton hopper forbi dem i handlekøen utenfor Stamford Bridge.

Det er i Liverpool det skjer for tiden. Ikke bare flommer byen over av muterte monsterrotter (Daily Star), som er immun mot rottegift, men byens røde fotballag ser ikke bare ut til å legge sine blå byrivaler bak seg. De har også inntatt tabelltoppen når de lakker mot slutten av sesongen. Og nå sier Jevgen Konopljanka til ukrainsk tv at han håper Liverpool skal stikke av med ligatittelen. Mulig fordi han er på vei til klubben til sommeren?

Og når det går bra for Liverpool, så dukker det opp spillere som vil til klubben. Nå kan Brentwood Gazette fortelle at West Hams Mohamed Diamé godt kunne tenke seg å spille for de røde når de skal prøve å erobre Europa i tillegg til å kjempe i toppen av Premier League.

Fulham-manager Felix Magath er begynt å forberede neste sesong. Og han forbereder seg som om klubben ikke bare har berget plassen. Han forbereder seg som en manager som har planer om å kjempe i toppen. For han vil hente to meget ettertraktede spillere fra Bundesliga. Den sveitsiske backen Ricardo Rodriguez er blitt koblet til det meste av toppklubber i vår. Barcelona, Juventus og Chelsea er bare noen av klubbene. Men nå satser Magath på at 21-åringen skal gi John Arne Riise kamp om plassen - dersom nordmannen blir værende på Craven Cottage. Og ikke nok med det. Magath vil også hente den meget målfarlige midtbanespilleren Alexander Meier fra Eintracht Frankfurt, skriver The Sun.

Manchester United har lenge vært på utkikk etter en ny venstreback. Allerede i fjor sommer prøvde de å hente Leighton Baines fra Everton uten suksess. I vinter er spillere som Luke Shaw og Alex Sandro blitt koblet til klubben. Men nå melder Goal at manager David Moyes kan ha funnet mannen han vil satse på neste sesong. Og han er mye nærmere enn han hadde trodd. For nå skal Moyes være interessert i å tilby Patrice Evra en ny kontrakt. Dermed kan det bli en ny sesong på Old Trafford for den aldrende franskmannen.

Ny kontrakt håper Rio Ferdinand også på. Om Evra er aldrende, så er Ferdinand geriatrisk. Og selv om han ikke har spilt spesielt mye denne sesongen, så håper han å fortsette å leve ut drømmen sin i Manchester United. Men selv han innser at det kan være han ikke blir tilbudt ny kontrakt, skriver Daily Mail.