HYLLET AV FANSEN: Teemu Selänne spilte sin siste grunnspillkamp i karrieren. Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
HYLLET AV FANSEN: Teemu Selänne spilte sin siste grunnspillkamp i karrieren. Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Det finske lynet ble hyllet i sin siste NHL-kamp

Teemu Selänne har nå spilt sin siste grunnspillkamp i verdens tøffeste liga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Teemu Selänne fyller 44 år til sommeren, og har vært med på det meste på isen.

Han har fortsatt den beste debutsesongen noen har gjort i NHL.

Det var stilt høye forventninger til ham da han dukket opp i den nordamerikanske ligaen i 1992, men selv ikke i Winnipeg Jets hadde de trodd de hadde fått en spiller som allerede i sin første sesong skulle slåss i toppen av toppscorerlistene.

Rookierekord
For hans 76 mål og 132 poeng er fortsatt rekord for en rookie i NHL. Til sammenligning hadde denne sesongens beste rookie, Nathan MacKinnon, 24 mål og 63 poeng.

Selänne fikk kjapt klengenavnet «The Finnish Flash» for sin hurtighet.

Da han kom på isen til Anaheim Ducks' siste grunnspillkamp for sesongen, ble han hyllet av fansen. Hver gang han kom på isen i den tredje perioden, ble han møtt med stående applaus.

Ducks vant kampen 3-2 over Colorado Avalanche.

– Det ble mer følelser enn jeg hadde trodd. Gjennom årene har disse fansen behandlet meg så bra. Men dette hadde jeg ikke forventet. Det var overveldende, sa han ifølge ESPN etter kampen.

Freder nummer 8
Han har spilt 15 av sine 21 sesonger i NHL i Anaheim. Selänne har også spilt for Winnipeg Jets, San Jose Sharks og Colorado Avalanche. Og Ducks har allerede bekreftet at draktnummeret hans, nummer 8, vil bli fredet etter denne sesongen.

Hans 684 mål plasserer ham på ellevteplass på tidenes toppscorerliste i NHL, og med 1457 poeng, er det bare 14 mann som har sanket flere poeng enn ham.

Selänne har vunnet Stanley Cup en gang med Ducks, og håper nå å avslutte karrieren med nok en triumf.

Har deltatt i Rally Finland
43-åringen er en av Finlands mest populære idrettsmenn. Han er kåret til Finlands mest sexy mann, og da dokumentaren om han kom på kino i 2013, ble det den tredjemest innbringende finske filmen i fjor. Bare i løpet av en måned var det den mest sette dokumentaren gjennom tidende i Finland.

Så spørs det hva Selänne skal finne på når han blir hockeypensjonist. Kanskje dukker han opp som rallyfører. Han har to ganger deltatt i Rally Finland, under pseudonymet Teukka Salama, med en 24. plass i 1998 som beste resultat.