SPÅR BILBAO-SEIER: Rekdal tror Atheltic Bilbao slår Levante mandag.  AFP PHOTO / JOSE JORDAN
SPÅR BILBAO-SEIER: Rekdal tror Atheltic Bilbao slår Levante mandag.  AFP PHOTO / JOSE JORDAN

Rekdals oddstips: Spår seier til Bilbao, IFK Gøteborg og Hammarby

Atheltic Bilbao må vinne for å holde trykket oppe i La Liga. Jan Gunnar Solli, Fredrik Torsteinbø og Lars Fuhre sesongdebuterer hjemme for Hammarby - Kjetil Wæhlers IFK møter Brommapojkarna. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ATHLETIC BILBAO - MÀLAGA (PRIMERA DIVISIÒN)

H: 1,40 U: 3,90 B: 6,00

Vanligvis så solide Athletic Bilbao har bare vunnet to av de siste seks kampene og ligger på fjerde plass på tabellen, tre poeng foran Sevilla. Sevilla har en fantastisk vårsesong og jager fjerdeplassen som gir Champions League-kvalifisering. Bilbao vant 2-1 borte over Levante sist, og går for sin andre strake her. Bilbao er sterke hjemme til tross for tap sist - det var mot Atlètico Madrid. Màlaga sto i fare for å havne helt nede i nedrykksstriden, men har nå fire seire på de seks siste kampene og har syv poengs klaring til nedrykkslagene. Sist vant de 4-1 over dumpekandidat Granada. Màlaga har hatt svak borteform hele sesongen, men står nå plutselig med tre strake borteseire. Bilbao er allikevel favoritter her. De er sterke på San Mamès og blir presset av Sevilla i kampen om fjerdeplassen.

 

BROMMAPOJKARNA - IFK GÖTEBORG (ALLSVENSKAN)

H: 4,10 U: 3,20 B: 1,70

Brommapojkarna har startet Allsvenskan med to strake tap mot Kalmar og Falkenberg. De er dumpekandidater i år som de var det i fjor. Midtbanestjernen Mauricio Albornoz er skadet for Brommapojkarna. Alltid ambisiøse IFK Göteborg vant 2-0 over AIK i serieåpningen men ble knust 0-3 av Malmø FF sist. Nå er midtbanespiller Jakob Johansson og Daniel Sobralaense ute for Blåvitt her. Kjetil Wæhler, som var sint etter å ha blitt benket mot Malmø FF sist, kan få en sjans til å starte denne kampen - men han har vært ute i media og sagt han vil bort om han ikke får spille. Strømsgodset og flere andre norske klubber skal være interessert, så han kan forsvinne i sommervinduet. Uansett intern uro er IFK Göteborg klare favoritter her.

 

HAMMARBY IF - DEGERFORS (SUPERETTAN)

H: 1,38 U: 3,70 B: 6,25

Hammarby serieåpnet sist helg med 1-0 borteseier over Assyriska i Södertälje. Da scoret norske Fredrik Torsteinbø (tidligere Sandnes Ulf) seiersmålet tre minutter på overtid og ble matchvinner i debuten. Jan Gunnar Solli og Lars Fuhre spilte også den kampen for “Bajen”. Nå koker fotballfeberen rundt stockholmsklubben - over 23.000 billetter er allerede solgt til hjemmepremieren mot lille Degerfors. Hammarby har flyttet fra gamle Söderstadion til moderne Tele 2 Arena og er rede til å ta steget opp i Allsvenskan. Degerfors spilte 0-0 mot Varberg i første kamp i Superettan. Hammarby får tilbake flere viktige spillere fra skade her: Erik Israelsson, Pablo Piones-Arce og kanskje Kennedy Bakircioglü.