TRILLET TERNING: Dette er dommen fra Johan Kaggestad over sykkelstjernene. MONTASJE: NTB scanpix
TRILLET TERNING: Dette er dommen fra Johan Kaggestad over sykkelstjernene. MONTASJE: NTB scanpix

Kristoff får toppkarakter av Kaggestad

Les sykkelkommentatorens vurdering av sykkelstjernenes vårsesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paris-Roubaix markerer slutten på en lang og hektisk vårsesong for Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Thor Hushovd. Mens Kristoff reiste hjem til Norge allerede i går kveld, reiser Hushovd og Boasson Hagen hjem i dag.

Tour of California er neste store ritt på programmet til Hushovd. Kristoff tar fri frem til et ritt i Frankfurt 1. mai, mens Edvald Boasson Hagen trolig blir å finne på startstreken i Giro d’Italia.

Terningkast seks til Kristoff
Det er ingen tvil om hvem av de tre nordmennene som har størst grunn til å være fornøyd med vårsesongen. Johan Kaggestad gir Alexander Kristoff terningkast seks for prestasjonene så langt.

- Han vant Milano-Sanremo, og jeg er også imponert over måten han kjørte Flandern rundt på. Han er blitt enda bedre til å stå distansene. Han tåler høy fart underveis, og tåler mer i spurten. Det er fordi han kan kjøre store fart på en lavere del av sin maksimale belastning. Han har i tillegg utviklet sin anaerobe terskel et hakk. Kristoff er blitt en mer komplett klassikerrytter, roser Kaggestad.

Alexander Kristoff, Thor Hushovd og Gabriel Rasch i hyggelig passiar før start på søndagens Paris-Roubaix.
Alexander Kristoff, Thor Hushovd og Gabriel Rasch i hyggelig passiar før start på søndagens Paris-Roubaix.

Usikker på Edvalds Tour-plass
Kristoff var alt annet enn heldig i Paris-Roubaix. 26-åringen endte opp i sykebil etter punktering, krasj med motorsykkel og velt i en sving. Også Edvald Boasson Hagen gikk på trynet, men Sky-rytteren klarte å komme seg opp i hovedfeltet igjen. Da de beste rytterne klinket til på brosteinspartiet Carrefour de l’Arbre hadde ikke Boasson Hagen noe å stille opp med.

Kaggestad sporer fremgang hos Boasson Hagen.  

- Edvald får en firer av meg. Han kjørte brukbart i Flandern rundt og i Het Nieuwsblaad, men dårlig i Paris-Nice. I går hadde han uflaks. I Milano-Sanremo synes jeg han kjørte ganske dårlig. Der burde han vært med opp den siste bakken. Men Edvald er, i likhet med Hushovd, i klar fremgang. Nå skal han sannsynligvis kjøre Giro d’Italia. Han mener det er en bra oppkjøring til Tour de France. Jeg er ikke helt sikker på om han kommer med på det laget, sier Kaggestad.

- Han er der fremme, men mangler det siste ekstra mot slutten. Men det er positivt i forhold til det som har skjedd tidligere i år. Han har vært i god fysisk form hele vårsesongen, men han har ikke fått resultater, sier Arvesen.

Et Tour de France uten Edvald Boasson Hagen hadde vært utenkelig for et par år siden, men med start i England kan det fort være flere briter enn vanlig på laget til Sky.

- Klart beste nordmann
Da risikerer Boasson Hagen å havne i samme situasjon Thor Hushovd har vært i de to siste sesongene. Kaggestad tror Grimstad-oksen slipper å sykle Polen rundt denne sommeren. Den oppløftende innsatsen i Paris-Roubaix bærer bud om at det fortsatt er kraft og trykk i pedalene til Hushovd.

- Thor Hushovd får en treer av meg. Han var klart beste nordmann i går. Hushovd virket sprek og orket mye. Det var en helt annen gutt. For meg er Thor Hushovd en mann for Tour de France-laget til BMC. Han er sterk, og de trenger en mann sammen med Quinziato til å kjøre som hjelperytter i de middels harde partiene av løypen. Han har en styrke i at han kan vinne 5. etappe. Den etappen går jo i deler av brosteinspartiet, minner Kaggestad om.

PS! Lars Petter Nordhaug ble lørdag nummer 60 sammenlagt i Vuelta al Pais Vasco. Han skal, i motsetning til de tre andre norske stjernene, sykle Amstel Gold Race, Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege neste uke.