Bli med på Gabbas siste proffdusj

For alle siste gang vasker 38-åringen av støvet etter milevis med blodslit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roubaix (TV 2): Paris-Roubaix 2014 ble veldig spesielt ikke bare for Niki Terpstra. For Gabriel Rasch er det hans aller siste ritt som proff. 

– Det er det fineste løpet som er, sier Rasch mens han vasker av skitten etter de siste 257 kilometerne med startnummer.

Punktum ble satt med en 117. plass - 18 minutter og 39 sekunder bak nederlandske Terpstra. Beskjedent plasseringsmessig som så mange ganger før. For Rasch skriver seg ikke inn i norsk sykkelhistorie på grunn av store triumfer. Noen flotte resultater har det blitt, men det er lojaliteten og oppofrelsen for lagkameratene han vil bli husket for - også utenfor Norge. Sykkelmagasinet Rolueur har bitt seg merke i den norske 38-åringen som nå legger opp, og var blant de som ville prate med ham etter karrierepunktumet.

Alltid lojal

Det ble seks og en halv sesong som proff etter at han gikk til Credit Agricole i 2008. Både der og i de tre neste sesongene for henholdsvis Cervelo og Garmin-Cervelo var han Thor Hushovds aller mest lojale hjelperytter. 

Da Hushovd før 2012-sesongen gikk til BMC, ville han svært gjerne ha med Rasch, men Jim Ochowicz fant ikke plass og Garmin ville heller ikke beholde ham etter at Hushovd dro.

Verdsatt til siste tråkk

Løsningen ble franske FDJ-BigMat. Der viste han igjen frem sine kvaliteter som hjelperytter, og Sky hentet ham som den første signeringen de gjorde før 2013-sesongen. 

Som med Kurt Asle Arvesen så Sky verdien i ringerikingens erfaring og evner i feltet. Kvaliteter de har bruk for også uten Rasch på to hjul. Det har lenge vært kjent at han etter årets Paris-Roubaix skulle legge opp for å bli sportsdirektør hos det britiske laget. Nå er dagen kommet. Etter det han selv synes er verdens fineste ritt, “Helvetet i nord”.