GJENEROBRET TITTELEN: Manny Pacquiao (t.v.) tok tilbake WBO-tittelen i weltervekt. Foto: AP Photo/Isaac Brekken.
GJENEROBRET TITTELEN: Manny Pacquiao (t.v.) tok tilbake WBO-tittelen i weltervekt. Foto: AP Photo/Isaac Brekken.

Pacquiao gjenerobret tittelen

Levde opp til løftet om å hevne nederlaget mot Timothy Bradley fra 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Las Vegas (NTB-AFP): Filippinenes boksehelt Manny Pacquiao revansjerte det omstridte tapet mot Timothy Bradley og gjenerobret WBO-tittelen i weltervekt med enstemmig poengseier i Las Vegas lørdag.

Pacquiao greide ikke å ta sin første knockoutseier siden 2009, men han levde opp til løftet om å bokse aggressivt og hevne nederlaget fra juni 2012. Alle tre dommere hadde «Pacman» som klar vinner, og Bradley måtte tåle sitt første tap som profesjonell bokser.

Pacquiao mistet tittelen etter en svært kontroversiell avgjørelse for 22 måneder siden, i en kamp de fleste eksperter mente at han vant klart. Selv WBO rykket i ettertid ut og sa at filippineren burde vært tilkjent seieren. Bradley har på sin side fortalt at han fikk så mye hets etter den avgjørelsen at han vurderte å ta livet sitt.

I oppkjøringen til lørdagens kamp hevdet Bradley at Pacquiao hadde mistet gnisten som tidligere gjorde ham til en av verdens mest fryktede boksere. Det tente den gamle mesteren til dåd.

– Jeg er lykkelig over å være verdensmester igjen. Det var ikke lett. Bradley var bedre enn i den forrige kampen, og han traff meg hardt, sa Pacquiao.

Bradley hevdet at han var hemmet av en skade i leggen. I sin 32. proffkamp fikk han det første tapet. (©NTB)