Vansummeren: – Det har vært en hektisk og emosjonell uke

Johan Vansummeren stiller til start i Paris-Roubaix, en uke etter skrekkrasjen i Flandern rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under Flandern rundt forrige søndag krasjet Johan Vansummeren (33) i en tilskuer som ble livstruende skadet av sammenstøtet. 

65 år gamle Marie-Claire Moreels er blitt hjerneoperert to ganger og holdt i kunstig koma etter den brutale smellen med Garmin-rytteren. 

– Hektisk og emosjonell uke

Denne søndagen stiller Johan Vansummeren til start i Paris-Roubaix, etter en det som har vært en tung uke for belgieren. Før start snakket TV 2 med Vansummeren, og det var tydelig at han fremdeles er preget av det som skjedde forrige uke.

– Det har vært en hektisk og emosjonell uke. Det eneste jeg kan gjøre er å sykle i dag, sier Vansummeren.

Den siste uken har det ikke vært rom for glede for 33-åringen, som vant nettopp Paris-Roubaix i 2011. Nå håper Vansummeren at han kan dra hjem med en bedre følelse etter dagens ritt.

– Jeg håper det går bra, og at jeg til slutt kan dra hjem med minst én god følelse denne uken. Det er planen, sier han.

– Jeg er glad han sa det

Ektemannen til påkjørte Moreels, Phillippe Reyntjens, uttalte tidligere i uken at han håpte Vansummeren stilte til start i Paris-Roubaix, og at det hadde vært enda bedre om han vant og dediserte seieren til hans kone Marie-Claire. 

Vansummeren har selv pratet med ektemannen, og setter pris på at han ikke bærer nag.

– Det var ikke den letteste telefonsamtalen jeg har hatt i mitt liv. Jeg er glad han sa det. Det var ikke lett, medgir Vansummeren.