Jordan Spieth kan bli tidenes yngste vinner av Masters

Deler førsteplassen med Bubba Watson før siste dag.

KAN BLI TIDENES YNGSTE VINNER AV MASTERS: Jordan Spieth (20), som her jubler for å satt en birdie på 15. hull. Foto: REUTERS/Mike Blake.

Augusta, Georgia (NTB-AFP): Jordan Spieth (20) kan bli tidens yngste vinner av US Masters. Før siste runde leder han majorturneringen i golf sammen med 2012-mester Bubba Watson.

Den amerikanske duoen står likt og er i delt ledelse med ett slag foran landsmannen Matt Kuchar og svenske Jonas Blixt. Totalt er Spieth og Watson fem slag under par etter tre runder

Watson ledet årets første major på Augusta med tre slag etter halvspilt turnering, men 35-åringen fikk det tyngre i varmen lørdag. Med fem bogeyer måtte han ty til en 74-runde, som for dagen var to slag over par.

Det utnyttet Spieth, som lå på 3.-plass før runden, ved å holde seg til 70 slag. 20-åringen hadde fire birdier og to bogeyer.

– Du kunne tidlig se at greenen var forferdelig. Det gikk så fort at ballen kunne passere hullet for så å trille litt tilbake. Mens sånn er Masters. Du må være konsentrert hele tiden, sa Spieth.

Som 19-åring ble han i fjor den yngste vinneren av en PGA-turnering siden 1931. Går Spieth av med seieren søndag, slår han Tiger Woods' rekord som tidenes yngste Masters-vinner. Woods vant sin første major på Augusta som 21-åring i 1997. (©NTB)