UENIGE: Paul Lambert (t.h.) er ikke den eneste manageren José Mourinho har kommet på kant med underveis i en Premier League-kamp. Foto:
UENIGE: Paul Lambert (t.h.) er ikke den eneste manageren José Mourinho har kommet på kant med underveis i en Premier League-kamp. Foto:

– Mourinho er den mest forhatte treneren i Europa

Men egentlig har Ronald Koeman stor sans for Chelsea-manageren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mye sies om Chelsea-manager José Mourinho. Mens Chelsea-fansen nærmest forguder portugiseren, er han sterkt mislikt av rivaliserende supportere.

RESPEKT: Ronald Koeman har stor respekt for José Mourinho. Foto: AFP PHOTO / ANP / OLAF KRAAK.
RESPEKT: Ronald Koeman har stor respekt for José Mourinho. Foto: AFP PHOTO / ANP / OLAF KRAAK.

Ifølge Barcelona-legende og nå Feyenoord-trener, Ronald Koeman, er portugiseren den mest forhatte manageren i hele Europa. 

Men nederlenderen innrømmer at han kjøper alt Mourinho sier og gjør. 

Se Swansea - Chelsea på TV 2 Sport Premium eller Sumo kl. 17.07.

– Det mange i spillet som ikke kan fordra Mourinho, men jeg er motsatt. Mourinho skaper kanskje ikke den vakreste formen for fotball, men han skaper vinnere. Ingen gjør sine egne spillere om til større vinnere mer enn det han gjør, sier nederlenderen ifølge Daily Mirror.

Stor respekt

Et godt eksempel på det var i kvartfinalen av Mesterligaen mot Paris Saint-Germain, der Chelsea lå under 1-3 fra første oppgjør, men kom tilbake og vant 2-0 hjemme og dermed sikret avansement på bortemål. Det kan ta Chelsea til finalen, tror Koeman.

Premier League: Tabell | Terminliste | Statistikk | Skader og karantener

– Var det magi? Nei. Var det et resultat av brilliant angrepsfotball? Nei. Det var et resultat av en gjeng med spillere med en vinnermentalitet takket være treneren deres. Han holder det han lover, og da kan jeg bare vise stor respekt, sier han.

Tap for fotballen dersom Chelsea vinner ligaen

En som ikke er like imponert over Mourinho og Chelsea denne sesongen er Manchester City-manager Manuel Pellegrini. City har en potensiell tittelavgjørende kamp mot Liverpool søndag.

Se Liverpool - Manchester City på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra kl. 13.30.

Uansett hvem som vinner det oppgjøret mener Pellegrini at det vil være et tap for fotballen dersom Chelsea skulle ende opp som ligamestere.

– Det vil være veldig skuffende dersom ikke ett av de to lagene som har scoret mest mål denne sesongen ikke vinner Premier League. For fotballen, for fansen, for alle vil det være svært skuffende, sier han ifølge Mirror.

Store lag skal spille som store lag

Chelsea har scoret 65 mål på 33 kamper denne sesongen, men har også sluppet inn minst med 24. Til sammenligning har Liverpool scoret 90, men også fått 40 imot. Manchester City har scoret 84 på 31 kamper og sluppet inn 29.

– Jeg mener at den mest attraktive fotballen, at de som scorer mest mål, skal bli belønnet, fortsetter Pellegrini.

– Jeg sier ikke at det ikke er viktig å forsvare seg godt. Fotball handler selvsagt om begge deler, men store lag skal spille som store lag.

Hvem mener du er viktigst? Angrep eller forsvar? Ta diskusjonen i kommentarfeltet.