FLAMMEHAV: Byen Valparaiso er rammet av storbrann. Byen ligger 110 kilometer vest for Santiago i Chile. AFP PHOTO / ALBERTO MIRANDA
FLAMMEHAV: Byen Valparaiso er rammet av storbrann. Byen ligger 110 kilometer vest for Santiago i Chile. AFP PHOTO / ALBERTO MIRANDA

Storbrann herjer i Chile

Mer enn 1000 hus er ødelagt og minst elleve personer har mistet livet i det som beskrives som den verste brannen i Chiles historie. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sterk vind fra Stillehavet gjør at brannen sprer seg raskt, og gjør det vanskelig å få slukket brannen i byen Valparaiso som ligger ved kysten, nordvest for Chiles hovedstad Santiago.

– 1000 hus brent ned

– Været kompliserer situasjonen, og vinden gjør oss ingen tjeneste. Evakuering er høyest prioritert, sammen med å få kontroll på brannen, sier tjenestemann Guillermo de la Mazza.

Elleve personer har omkommet så langt, opplyser politiet.

Så mange som 1000 hus har brent ned. Det er byens borgemester, Jorge Castro som opplyser dette. 

Flere personer får behandling for mindre skader og for å ha pustet inn røyk. 

– Dette er en av de verste brannene i historien, sier Fernando Reseio, som har jobbet som brannmann i 30 år. 

Brannen startet som en skogbrann utenfor byen, men sterk vind fra Stillehavet gjorde at brannen spredde seg raskt i kystbyen nordvest for Chiles hovedstad Santiago

Unntakstilstand

Brannmannskaper fra syv provinser og helikoptre kjemper mot flammene, men vinden gjør arbeidet vanskelig. Over 3000 bygninger er evakuert. 

Byens fengsel vil også evakueres, noe som betyr at 2000 fanger må flyttes. 

President i Chile, Michelle Bachelet har erklært unntakstilstand i landet, noe som gjør at landets forsvar settes inn i rednings- og slokningsarbeidet. 

Nabolagene La Cruz og Las Canas er mest rammet av brannen.

Saken utvides. 

TV 2/ NTB